Grønnsaker for en hage på hodet

Innholdsfortegnelse:

Grønnsaker for en hage på hodet
Grønnsaker for en hage på hodet

Video: Grønnsaker for en hage på hodet

Video: Grønnsaker for en hage på hodet
Video: 🥦🥕 Dyrking for nybegynnere - enkelt å dyrke grønnsaker🥬🍅 2024, Kan
Anonim

Hjemmedyrkede grønnsaker er et fantastisk tillegg til ethvert bord. Men å legge dem til kostholdet ditt når du bor på et sted med begrenset plass kan være vanskelig. Det kan imidlertid gjøres. Et alternativ er å legge til en hengende grønnsakshage hvor grønnsakene dyrkes opp ned. Men hvilke grønnsaker kan dyrkes opp ned? La oss se på hvilke grønnsaker vi skal bruke.

Hvilke grønnsaker kan dyrkes opp ned?

Tomater

Tomater er en av de mest kjente opp-ned-grønnsakene. Det er hundrevis av veiledninger på nettet om hvordan du dyrker disse plantene opp ned, og du kan til og med kjøpe sett for å hjelpe deg med dette.

Selv om tomater i alle størrelser kan dyrkes opp ned, har cherrytomater en tendens til å være lettere å håndtere når man dyrker grønnsaker opp ned.

Agurker

I en hengende grønnsakshage kan alle vingrønnsaker dyrkes, og agurker er ofte et populært valg.

Du kan dyrke oppskjærings- eller syltagurker som opp-ned grønnsaker, men sylting av agurker vil være det enkleste av de to valgene. Unngå å bruke buskagurker, da de vil ha vanskelig for å vokse med denne metoden.

Auberginer

I den opp-ned hengende grønnsakshagen bør du vurdere å dyrke auberginer. Velg mindre fruktvarianter som de frade eggformede variantene, miniatyrvariantene og til og med noen av de slanke asiatiske variantene.

Beans

Bønner gjør det veldig bra i hengende grønnsakshager. Både polebønner og bushbønner kan dyrkes opp ned.

Peppers

Pepper og tomater er nært beslektet, så det er ingen overraskelse at paprika, akkurat som tomater, er gode opp-ned-grønnsaker. Alle typer pepper, inkludert paprika og varm paprika, kan dyrkes omvendt.

Top of Your Upside Down Garden

Toppene på opp-ned hageplantekasser kan også inneholde noen få grønnsaker. Noen gode alternativer for dette området inkluderer:

  • salat
  • Redishes
  • Cress
  • Urter

Å dyrke grønnsaker opp ned kan være en god løsning på små arealer. Nå som du vet hvilke grønnsaker som kan dyrkes opp ned, kan du starte en opp ned hage og nyte de smakfulle hjemmedyrkede grønnsakene.

Anbefalt: