Eliminer padder: tips om hvordan du kan bli kvitt hagepadder

Innholdsfortegnelse:

Eliminer padder: tips om hvordan du kan bli kvitt hagepadder
Eliminer padder: tips om hvordan du kan bli kvitt hagepadder

Video: Eliminer padder: tips om hvordan du kan bli kvitt hagepadder

Video: Eliminer padder: tips om hvordan du kan bli kvitt hagepadder
Video: Суп на Всю Семью из Огромной Рыбьей ГОЛОВЫ! БОРЩ в КАЗАНЕ! 2024, Kan
Anonim

Selv om det kanskje er uvitende for noen, er padder faktisk et godt tillegg til hagen. Faktisk spiser de mange typer skadeinsekter som påvirker hageplanter. Du bør tenke nøye gjennom før du bestemmer deg for å drepe padder eller eliminere padder da de er en viktig fordel for hagen. Imidlertid kan for mange padder bli et problem, eller mer sannsynlig en plage, men det er et par ting du kan gjøre for å bli kvitt hagepadder hvis dette skulle skje.

Friendly Paddekontroll

En av de beste måtene å bli kvitt hagepadder rundt hagen eller landskapet er å gjøre den mindre attraktiv for padder. Vanligvis, for paddekontroll, hvis du fjerner favorittgjemmestedene og vann- eller matkildene deres, vil de flytte andre steder.

Padder liker for eksempel mørke, fuktige steder. Se etter og fjern potter, vannbeholdere eller fuglebad på bakkenivå. Fjern også ved, gammelt trelast eller børstehauger.

Hvis du har kjæledyr, ikke la maten ligge utendørs der padder kan ha tilgang til dem. De synes kjæledyrfôr er ganske innbydende, og siden sekretet deres kan utgjøre en trussel for hunder, er det enda viktigere å holde denne matkilden utenfor deres rekkevidde.

Hvis du har en dam eller lignende vannfunksjon, kan du implementere smågjerde, som de ikke kan presse seg gjennom, omtrent en fot (0,5 m.) eller så høyt rundt det. Pass også på at padder ikke kan grave seg under gjerdet. I tillegg kan du legge til fisk eller en fontene, som oppmuntrer vannbevegelser og hindrer paddebebyggelse.

Når alt annet feiler, kan det være nødvendig å fjerne dem fysisk. Bare fang paddene og flytt dem til et passende område.

Eliminate padder Humanely

Noen mennesker velger å kvitte hagen deres for padder ved å drepe dem. Vær oppmerksom på at i noen områder er dette ulovlig og de er beskyttede dyr. Vær også oppmerksom på at paddebestander rundt om i verden er i fare på grunn av kjemikalier og plantevernmidler. Vi går ikke inn for å drepe padder.

Men, hvis du føler at du må, er padder svært utsatt for giftige kjemikalier, som hagesprøytemidler, som kan være en ekstremt langsom og smertefull død. Derfor, hvis du må drepe padder, bør det i det minste gjøres humant.

Den enkleste metoden for å eliminere paddene er å kvitte seg med eggene deres og kaste dem ved å begrave dem i bakken eller la dem tørke ut i solen.

Den mest humane måten å drepe padder på er å legge dem i en forseglet beholder (med lufthull) og avkjøle over natten. Dette induserer en koma-lignende tilstand, som ikke er smertefull. Frys deretter padden(e) i noen dager for å sikre at døden har inntruffet, og begrav deretter.

Anbefalt: