Shade Plants For Inside - Innendørs Tropical Plants For Shade

Innholdsfortegnelse:

Shade Plants For Inside - Innendørs Tropical Plants For Shade
Shade Plants For Inside - Innendørs Tropical Plants For Shade

Video: Shade Plants For Inside - Innendørs Tropical Plants For Shade

Video: Shade Plants For Inside - Innendørs Tropical Plants For Shade
Video: Drought Resistant Flowers. 30 Perennials Proven To Grow 2024, April
Anonim

Skyggeplasseringer i hjemmet er tøffe for levende planter, og det er sannsynligvis grunnen til at silkeplanter er populære. Imidlertid er det mange planter med lite lys som kan livne opp de mørkere rommene og trives. Tropiske planter for skyggeområder, for eksempel, er perfekte valg fordi lysnivået etterligner deres underetasjes jungelhabitat. Les videre for å finne ut hvilke planter som vokser innendørs i skygge og hvordan du får dem til å se best mulig ut.

Lettstelte innendørsplanter for skygge

Husplanter som liker skygge kan være litt vanskelige å finne, men faktisk er det mange som tåler dårlige lyssituasjoner. Nøkkelen til å holde dem friske er å supplere lysnivåene med kunstig belysning. Enhver plante trenger et visst antall fotlys per dag for optimal helse. Fotlys måler mengden lys som avgis av et stearinlys én fot unna og øker etter hvert som lysintensiteten øker. I tillegg må løkene som brukes for å gi de røde og blå delene av spekteret som planter trenger for vekst.

Mange skyggefulle områder finnes i kontorbygg og arbeidsmiljøer. Plantene må ha lite vedlikehold, siden de tilbringer helger, ferier og ferier alene. Supplerendebelysning finnes generelt i lysstoffrørene, som avgir lite varme og fungerer minim alt med mindre det er reflektorer.

Noen planter som er perfekte for denne typen situasjoner er:

  • Lucky bamboo
  • Areca palm
  • Edderkoppplanter
  • Golden pothos
  • Fredslilje
  • Philodendron

Hver av disse er en flott skyggeplante for inne. I tillegg er engelsk eføy, noen kaktuser og Dieffenbachia flotte planter å vokse i situasjoner med lite lys.

Tropical Plants for Shade

Aktualer gir en følelse av det eksotiske til dumme kontoravlukker eller bare de dunkle hjørnene av hjemmet ditt.

Dracaenas kommer i flere former, fra dragetre til regnbuetre, og vil gi dimensjoner, farger og liv til dunkle steder.

Svigermors tunge, eller slangeplante, er mer enn en plante med et morsomt navn. Den er hardfør og seig, krever lite vann og minim alt til moderat lys. Den har arkitektonisk appell med det spisse tykke bladverket og voksaktig eksteriør.

Andre tropiske skyggeplanter for innsiden kan omfatte:

  • kinesisk eviggrønn
  • ZZ-anlegg
  • hestehalepalme
  • Ficus

Andre hensyn med innendørs planter for skygge

Langt utover å bestemme hvilke planter som vokser innendørs i skygge, er de kulturelle og andre miljøforholdene for interiørplanter. Potteplanter som liker skygge trenger fortsatt lys. Hvis belysningen er nok til at en person kan lese komfortabelt, bør skyggeelskeren få nok fotlys. Hvis området er svakere,du må øke dagtimene planten utsettes for lys.

Skyggeplanter for inne har en tendens til å trenge sjeldnere vanning enn de i fullt lys. Vann dypt, men sjelden, og la de øverste få tommerne (8 cm) med jord tørke ut for å forhindre mugg.

Interiørplanter trives vanligvis best i temperaturer på 21 C eller mer. Skyggeelskere er intet unntak, og de mørke rommene i hjemmet har en tendens til å være kule. Skru opp varmen slik at plantene dine blir glade.

Inndørs planter for skygge krever også gjødsling annenhver uke med flytende fortynning fra mars til september. Dette vil bidra til å kompensere for de lave lysnivåene og minimale karbohydratlagringen planten inneholder for drivstoff.

Anbefalt: