Suggestions For Shade Ground Cover

Innholdsfortegnelse:

Suggestions For Shade Ground Cover
Suggestions For Shade Ground Cover

Video: Suggestions For Shade Ground Cover

Video: Suggestions For Shade Ground Cover
Video: Got Shade, Need Groundcover? 6 Groundcovers For Woodland Gardens and Closed Canopy Food Forests 2024, Kan
Anonim

Hagen din trenger ikke bare være rundt grunnmuren av hjemmet ditt eller ute i direkte sollys. Du kan finne hardfør bunndekke for de områdene i hagen din som er litt tomme og skyggefulle. Det finnes mange forskjellige bunndekker for skyggeområder i hagen din. Du må bare ta på deg fantasien og bestemme deg for nøyaktig hva du vil gjøre med disse områdene.

Forslag til bunndekke for skygge

Det finnes noen flotte bunndekker for skygge. Nedenfor er noen vanlige forslag du bør vurdere.

Hosta – En av de mest populære skyggebunndekkene er hostaene. Hosta-planter er et flott bunndekke for skygge som tåler skygge så lenge jorda er godt drenert. De ser bra ut i grunnhager, men de ser også bra ut når de er godt plassert rundt trær.

Periwinkle – Hvis du har et kupert område rundt noen trær, for eksempel på bredden mellom hagen din og naboens, kan du plante noe som periwinkle. Periwinkle er en flott hardfør bunndekke og har faktisk ganske lyseblå eller lilla-fargede blomster. Vær imidlertid forsiktig med periwinkle, siden den har en tendens til å ta over området den er i ganske raskt.

Pachysandra – En annen populær nyansebunndekke er pachysandra. Pachysandranår opp til en fot (0,5 m.) i høyden og har store, mørkegrønne blader. Disse er flotte som fyllstoff for grunnhager som inkluderer større busker. Som bunndekker for skygge, er pachysandra perfekt for disse områdene fordi den kan dekke bakken under buskene og hindre ugress og andre ting i å vokse, noe som gir grunnhagen din et pent utseende.

Ajuga – En flott krypende eviggrønn plante som raskt fyller tomme områder er ajuga. Blåaktige til lilla blomster øker sjarmen om våren. Mens ajuga bunndekkeplanter liker ganske fuktig jord, kan de tilpasses mange andre jordtyper og tåler til og med litt tørke.

Sweet woodruff – Søt woodruff er enda en vanlig brukt nyansebunndekke så vel som en velduftende. Planten har stjerneformede bladvirvler med blonde, hvite blomster, som tilfører interessant tekstur til skyggefulle områder av hagen.

Liljekonvall – Kjent for sine velduftende hvite blomster, lyser liljekonvall opp skyggefulle områder i landskapet. Hvis du foretrekker fuktige forhold, må du kanskje holde et øye med den siden planten sprer seg raskt og kan komme ut av hånden.

Deadnettle – Spotted deadnettle bunndekke foretrekker fuktig jord, men kan også fungere godt i et tørt, skyggefullt område. Det flekkete løvet og den lilla blomstringen vil fremheve skyggefulle områder, men vær forsiktig når du planter flekkete nesle, siden den er kjent for å bli invasiv under gode vekstforhold.

Golden star – Også kjent som grønn og gull bunndekke, gir denne planten iøynefallende,stjerneformet gul blomstrer midt i en bakgrunn av grønt løvverk. Den elsker delvis skyggefulle områder i hagen og fungerer godt i mange jordtyper.

Skyggefulle områder i hagen din krever skyggefulle bunndekkeplanter. Du vil ikke la skyggefulle områder stå tomme fordi hagen din er som en kunstners palett. Du må plante det du kan der du kan. Hardfør bunndekke er perfekt for disse områdene fordi noen blomster og andre har vakre, grønne blader. Disse tingene vil plukke opp de kjedelige, skyggefulle områdene i hagen din og fullføre landskapsarbeidet på en fin måte.

Anbefalt: