Beste tid for å gjødsle paprika – Lær om gjødsel for pepperplanter

Innholdsfortegnelse:

Beste tid for å gjødsle paprika – Lær om gjødsel for pepperplanter
Beste tid for å gjødsle paprika – Lær om gjødsel for pepperplanter

Video: Beste tid for å gjødsle paprika – Lær om gjødsel for pepperplanter

Video: Beste tid for å gjødsle paprika – Lær om gjødsel for pepperplanter
Video: Cum Sa Ai Mai Multi Ardei Folosind Aceste Trucuri! 2024, Kan
Anonim

Pepper er populært i grønnsakshagen. Varm paprika og søt paprika er allsidig og lagres godt. De er flotte tillegg til alle hagedyrkende grønnsaker. For å få mest mulig ut av plantene dine, velg riktig peppergjødsel og gjødselprogram.

Beste gjødsel for pepperplanter

Den beste gjødselen for pepperplantene dine avhenger av jorda din. Det er en smart idé å få den testet for å finne ut næringsinnholdet før du gjør endringer. Det er imidlertid alltid en god idé å legge kompost til hele grønnsaksbedet før planting.

Generelt fungerer en balansert gjødsel for paprika. Men hvis jordtestingen viser at du har nok fosfor, bør du velge en gjødsel med lite eller ingen fosfor. Nitrogen er spesielt viktig for å stimulere god peppervekst, men du må vite når det er best å gjødsle paprika for å få de beste resultatene.

Når skal man gjødsle paprika

Først spred jorden med en generell gjødsel eller kompost før du setter noen planter i bakken. Deretter frontlast plantene med nitrogen for optimal vekst. Tilsetning av riktig mengde nitrogen vil stimulere stilk og bladverkvekst slik at pepperplantene dine vokser seg store nok til å bære flere frukter hver.

Ekspertgartnere foreslår at du legger til nitrogengjødsel på denne planen:

  • Påfør omtrent 30 prosent av nitrogenet som en del av sendingen før plantingen.
  • To uker etter planting, tilsett 45 prosent av nitrogenet.
  • Lagre de siste 25 prosentene for de siste ukene ettersom pepperinnhøsten er over.

Betydningen av å stake pepperplanter

I tillegg til mer og større frukt, er en konsekvens av å gjødsle pepperplanter at plantene dine vil vokse seg større. Pepperplanter klarer ikke å holde seg oppreist alene på et bestemt tidspunkt, så vær forberedt på å begynne å stikke paprika mens de vokser.

For en rad med paprika, plasser staker mellom hver plante. Knyt flere parallelle strenger mellom hver stake for å gi den støtten plantene trenger for å holde seg oppreist. Hvis du bare har noen få planter eller paprika i potte, bør det være tilstrekkelig å bare legge til en stake og bindebånd til hver plante.

Anbefalt: