Håndpollinerende squash: Hvordan håndbestøve squashplanter

Innholdsfortegnelse:

Håndpollinerende squash: Hvordan håndbestøve squashplanter
Håndpollinerende squash: Hvordan håndbestøve squashplanter

Video: Håndpollinerende squash: Hvordan håndbestøve squashplanter

Video: Håndpollinerende squash: Hvordan håndbestøve squashplanter
Video: How to Hand Pollinate Squash and Pumpkin Flowers | Seed Saving 2024, Kan
Anonim

Vanligvis når du planter squash, kommer bier rundt for å pollinere hagen din, inkludert squashblomstene. Men hvis du bor i et område der biebestanden er liten, kan du få problemer med pollinering av squash med mindre du gjør det selv. Du kan håndbestøve zucchini og annen squash ved å følge noen få enkle trinn.

Håndpollinerende squash er ikke en vanskelig oppgave, men det kan være kjedelig. Det første viktige trinnet med håndpollinering er å sørge for at plantene dine produserer både hann- og hunnblomster. Hvis været er for varmt eller for kaldt, vil produksjonen av hunnblomster være lav, noe som gjør håndpollinering litt vanskelig.

Hvordan levere pollinerende squash

Når du bestøver for hånd, identifiser hann- og hunnblomstene. Forholdet mellom hann- og hunnblomster vil variere avhengig av hvilken type squash du har plantet. Bare hunnblomstene kan bære frukt, mens hannene trengs for pollinering.

Når du ser rett under blomstene, vil du finne at hannblomstene har en vanlig stilk under blomsten og en støvknapp inni blomsten. Hvis du berører støvfjæren, vil du se at pollen gnis av støvfjæren. Det er dette som gjør det så enkelt å utføre håndpollinering -pollen overføres ikke med bris, men kan overføres ved berøring fra et objekt.

Når du ser på blomstene, vil du finne at hunnblomstene har en liten squash under blomsten på stilken og et stigma inne i blomsten. Det er en hevet oransje struktur i midten av stigmaet, og det er der du vil påføre pollen når du utfører håndbestøvning.

Bare ta en mannlig støvfang og rør den mot det kvinnelige stigmaet et par ganger, som om du børster maling. Dette vil være nok til å pollinere stigmaet, som da vil produsere squash.

Når du bestøver for hånd, kaster du ikke bort blomster siden plukking av hannblomstene ganske enkelt fjerner de som uansett aldri vil gi frukt. Når du bestøver for hånd, vil du gi en god høst hvis du gjør det riktig. Husk forskjellen mellom hann- og hunnblomstene, og sørg for å fjerne kun hannblomsten for håndpollinering.

Etter pollinering kan du lene deg tilbake, se squashen din vokse og høste dem når de er klare mot slutten av sommeren.

Anbefalt: