Beskjæring av asalea - Hvordan trimme azaleabusker & Når skal du trimme asaleaer

Innholdsfortegnelse:

Beskjæring av asalea - Hvordan trimme azaleabusker & Når skal du trimme asaleaer
Beskjæring av asalea - Hvordan trimme azaleabusker & Når skal du trimme asaleaer

Video: Beskjæring av asalea - Hvordan trimme azaleabusker & Når skal du trimme asaleaer

Video: Beskjæring av asalea - Hvordan trimme azaleabusker & Når skal du trimme asaleaer
Video: Beskjæring - hvordan beskjære rhododendron 2024, Kan
Anonim

Azalea er en populær hage- og pottebusk på grunn av deres evne til å blomstre under en rekke forhold og deres livlige farger. Men hvordan beskjærer du en asalea for å holde den i en håndterbar størrelse og form? Beskjæring av asalea er enkelt og kan gjøres med noen få enkle regler i tankene. La oss se på hvordan du trimmer azalea-busker.

Når skal man trimme asalea

Den beste tiden å trimme asalea er etter at blomstene har falmet, men før de nye blomsterknoppene har startet. Neste års blomster begynner vanligvis å dannes i begynnelsen av juli, så du må beskjære en azaleabusk før da. Hvis du beskjærer asalea etter begynnelsen av juli, kan det hende du ikke får noen blomster på busken neste år.

Tips for beskjæring av asalea

Så, hvordan beskjærer du en asalea? For det første bør asalea beskjæres på en naturlig måte, siden de ikke er godt egnet for formelle beskjæringsstiler. Å prøve å beskjære en azaleabusk slik at den har rette kanter og er boksformet (som man ser om den klippes med hekkklipper) vil resultere i flekkete blomstring og flekkete vekst av grener. I stedet, når du beskjærer asalea, bruk en beskjæringssaks til å klippe individuelle grener på riktig sted.

Natural is Better

Tenk deretter over hvorfor du trimmer asaleaene dine. Er det tilskape en plante med bedre form, for å opprettholde størrelsen eller forynge planten?

Hvis du former eller har som mål å opprettholde størrelsen på asaleaen din, så se ment alt for deg hvordan du vil at azaleabusken skal se ut. Husk at et naturlig og uformelt utseende er best for denne planten. Velg grenene som er utenfor formen du ser for planten, og kutt hver og en av dem tilbake. Prøv å ikke kutte en gren tilbake med mer enn en tredjedel.

Når du beskjærer asalea, trenger du ikke bekymre deg for å kutte ned til en gren som forbinder. Asalea vil vokse nye grener rett under uansett hvor du klipper.

Beskjæring for å forynge

Hvis du beskjærer en asalea for å forynge planten fordi den har blitt spinkel eller sparsom, finn tre til fem av de største grenene på asaleabusken. Kutt disse grenene tilbake med en tredjedel til en halv. Trim alle de andre grenene på planten som om du former planten.

Når du vet når og hvordan du trimmer asalea, kan du holde azaleabuskene sunne og se fantastiske ut. Å beskjære asalea er en flott måte å opprettholde skjønnheten til disse fantastiske plantene.

Anbefalt: