Blueberry Fertilizer: How To Fertilize Blueberries

Innholdsfortegnelse:

Blueberry Fertilizer: How To Fertilize Blueberries
Blueberry Fertilizer: How To Fertilize Blueberries

Video: Blueberry Fertilizer: How To Fertilize Blueberries

Video: Blueberry Fertilizer: How To Fertilize Blueberries
Video: How and when to fertilize blueberry bushes. 2024, Kan
Anonim

Gjødsling av blåbær er en utmerket måte å opprettholde helsen til blåbærene dine på. Mange hjemmegartnere har spørsmål om hvordan man gjødsler blåbær og hva som er den beste blåbærgjødselen. Nedenfor finner du mer informasjon om gjødsel til blåbær og hvordan du best gjødsler dem.

Når skal man gjødsle blåbær

Selv om det ikke er en første eller siste dato for å gjødsle blåbærbusker, er den generelle tommelfingerregelen å gjødsle blåbær om våren før bladene har vokst inn. Dette for at blåbærgjødselen skal rekke å trenge inn i jord og gjør det til røttene til blåbærbusken før den går inn i aktiv vekst.

Du bør gjødsle blåbær en gang i året. Vanligvis trenger de ikke fôring oftere enn dette.

Typer gjødsel for blåbær

Blåbær liker en høyere sur jord. Av denne grunn bør du bruke høysyregjødsel, spesielt i et område hvor du har måttet endre jorda for å senke pH nok til å dyrke blåbærene dine. Når du ser etter en høysyre blåbærbuskgjødsel, se etter gjødsel som inneholder ammoniumsulfat eller svovelbelagt urea. Disse har en tendens til å ha lavere pH (høyere syre).

Prøv også å bruke gjødselsom er høyere i nitrogen, men pass på at du ikke bruker gjødsel som inneholder nitrater, for eksempel kalsiumnitrat eller klorid. Noen blåbærplanter kan bli drept av nitrater.

Blåbærplanter er også mottakelige for enten jern- eller magnesiummangel. Hvis bladene til blåbærbusken din får en rødgul farge, spesielt nær kantene på bladene, er dette mest sannsynlig en magnesiummangel. Hvis bladene blir gule med grønne årer, er det mest sannsynlig jernmangel. Behandle ett av disse problemene med en passende blåbærgjødsel.

Naturgjødsel for blåbær

For organisk gjødsel til blåbær kan du bruke blodmel eller fiskemel for å gi nitrogen. Sphagnum torv eller kaffegrut vil bidra til å gi surhet. Benmel og pulverisert tang som brukes til å gjødsle blåbær kan gi kalium og fosfor.

Før du bruker blåbærgjødsel, enten det er organisk eller kjemisk, er det en klok idé å få jordprøvet. Selv om dette kan gjøre gjødsling av blåbær litt mer kjedelig, vil det bidra til å sikre at pH-verdien i jorda og næringsblandingen i jorda er riktig. Det vil bidra til å forhindre at du enten over- eller underjustering når du gjødsler blåbær.

Anbefalt: