Endring av sandjord: Hva er sandjord og hvordan kan man forbedre sandjord

Innholdsfortegnelse:

Endring av sandjord: Hva er sandjord og hvordan kan man forbedre sandjord
Endring av sandjord: Hva er sandjord og hvordan kan man forbedre sandjord

Video: Endring av sandjord: Hva er sandjord og hvordan kan man forbedre sandjord

Video: Endring av sandjord: Hva er sandjord og hvordan kan man forbedre sandjord
Video: Заточка фрез для мотоблока (точить или нет?) 2024, Kan
Anonim

Hvis du bor i et sandområde, vet du at det kan være vanskelig å dyrke planter i sand. Vannet renner raskt ut av sandjord og det kan være vanskelig for sandjord å beholde næringsstoffene som plantene trenger for å trives. Endringer i sandjord kan bidra til å forbedre sandjord slik at du kan dyrke et bredere utvalg av planter i hagen din. La oss se på hva som er sandjord og hvordan du kan gå frem for å endre sandjord.

Hva er sandjord?

Sandjord er lett å oppdage på følelsen. Den har en grynete tekstur og når en håndfull sandjord klemmes i hånden din, vil den lett falle fra hverandre når du åpner hånden igjen. Sandjord er fylt med, vel, sand. Sand er først og fremst små biter av eroderte steiner.

Sand har en tendens til å ha store partikler og partiklene er solide og har ingen lommer hvor vann og næringsstoffer kan holde på det. På grunn av dette har vann og næringsstoffer en tendens til å gå tom, og fordi sandjord mangler både vann og næring, har mange planter vanskelig for å overleve i denne typen jord.

Hvordan forbedre sandjord

De beste endringene i sandjord er de som øker sandjordens evne til å holde på vann og øker næringsstoffene i jorda også. Endring av sandjord med brønnråtnet gjødsel eller kompost (inkludert gressklipp, humus og bladmugg) vil bidra til å forbedre jorda raskest. Du kan også legge til vermikulitt eller torv som endringer i sandjord, men disse endringene vil bare øke jordens evne til å holde på vann og vil ikke tilføre mye næringsverdi til sandjorden.

Når du endrer sandjord, må du passe på s altnivåene i jorda. Mens kompost og gjødsel er den beste måten å endre sandjord på, inneholder de høye nivåer av s alt som kan bli værende i jorda og skade voksende planter hvis s altnivået bygges opp for høyt. Hvis sandjorden din allerede er høy i s alt, for eksempel i en hage ved havet, sørg for å bruke plantebasert kompost eller sphagnumtorv, siden disse endringene har de laveste s altnivåene.

Anbefalt: