Soil Amendment Info – Lær hvordan du kan forbedre jord for hager

Innholdsfortegnelse:

Soil Amendment Info – Lær hvordan du kan forbedre jord for hager
Soil Amendment Info – Lær hvordan du kan forbedre jord for hager

Video: Soil Amendment Info – Lær hvordan du kan forbedre jord for hager

Video: Soil Amendment Info – Lær hvordan du kan forbedre jord for hager
Video: I grew a lawn that doesn't need to be CUT 2024, April
Anonim

Dårlig jord gir dårlige planter. Med mindre du har trukket lykkekortet og har en hage full av svart gull, må du vite hvordan du kan forbedre jorda. Forbedring av hagejord er en pågående prosess ettersom planter utvasker næringsstoffer, slik at jorda er utilstrekkelig for deres behov. Enten jorda din er næringsfattig, komprimert, tung leire eller andre problemer, her er litt jordforbedringsinformasjon for å komme i gang.

Jordendringer info

Jordendring kan være så enkelt som å blande inn løvstrø, eller det kan være like komplisert som å kjøre dreneringsrør. Jordens tilstand må være tilstrekkelig for å opprettholde plantebehov. Kompakt eller hard jord er faktisk ypperlig for å starte en plen, så lenge du legger til litt sandholdig matjord hvis du starter fra frø. Planter som frukt og grønnsaker trenger imidlertid løs, næringsrik jord med mange organiske endringer som legges til hvert år. Det er ingen regel om den beste jorda for hager, men det er noen grunnleggende retningslinjer og noen enkle løsninger.

Hvordan forbedre jord

I de fleste tilfeller oppstår behovet for å endre jord fra dårlig, komprimert jord eller næringsfattig jord. Her er noen generelle tips for å forbedre jorda:

Dårlig, komprimertJord

Tett, hard jord kan være et resultat av konstruksjon eller ganske enkelt små barn som løper over den hele tiden i lek. Dybden av komprimering er viktig for å vite hvordan man skal håndtere det. Hvis du har veldig dype, harde områder, kan det hende du må leie utstyr for å grave det opp og løsne det.

Løsne jorden til en dybde på minst 12 tommer (30,5 cm.) for de fleste planter og opptil 2 fot (0,5 m.) for trær og større prøver. Forberedelse av hagejord ved manuell måking er vanligvis tilstrekkelig i de fleste tilfeller. Når jorda er løs, kan det hende du må legge til flere tommer (7,5–13 cm.) kompost eller fin bark for å holde den løs og brukbar.

Næringsmangeljord

Forbedring av hagejord er avgjørende for en rik hage. Organisk materiale er det beste jordtillegget fordi det brytes ned naturlig for å frigjøre næringsstoffer for planteopptak. Noen av de beste varene å bruke er:

  • Compost
  • Løvstrø
  • Rengjør høy eller halm
  • frøfritt ugress
  • Avslingsrester
  • Sphagnum moss
  • Torvmose
  • furenåler
  • gressklipp
  • Trespon
  • Støv og gammel gjødsel

Hagejordpreparering med disse gjenstandene fungerer best hvis de er gravd ned i jorden til en dybde på 6 til 12 tommer (15-30 cm). Du kan til og med lagre kjøkkenrester for å jobbe ned i jorden, men unngå kjøtt, bein og fett. Dekkvekster gir "grønn gjødsel" for å arbeide ned i jord om våren for et ekstra skudd nitrogen og økt jordgjennomsivning.

Blande den beste jorda for hager

Det er ikke en faktiskoppskrift på jord; den trenger imidlertid en god balanse mellom makronæringsstoffer og mikronæringsstoffer, bør dreneres fritt og ha en balanse av karbon for å kompensere for nitrogenet.

Sur og alkalisk jord kan endres med kalk for å blidgjøre jorda og svovel for å øke surheten. Treaske og østersskjell gjør også naturlig sur jord mer nøytral. Testsett er tilgjengelig på de fleste hagesentre for å se om jorden din har høy eller lav pH.

Anbefalt: