Bruk til flaggermusmøkk (eller flaggermusguano) i hagen

Innholdsfortegnelse:

Bruk til flaggermusmøkk (eller flaggermusguano) i hagen
Bruk til flaggermusmøkk (eller flaggermusguano) i hagen

Video: Bruk til flaggermusmøkk (eller flaggermusguano) i hagen

Video: Bruk til flaggermusmøkk (eller flaggermusguano) i hagen
Video: Wat Tham Tub Tao, Chiang Mai, Ancient Cave, History, Thailand 2024, Mars
Anonim

Flaggermusguano, eller avføring, har en lang historie med bruk som jordanrikere. Den er hentet fra bare frukt- og insektfôrende arter. Flaggermusmøkk er en utmerket gjødsel. Den er hurtigvirkende, har liten lukt og kan bearbeides inn i jorden før planting eller under aktiv vekst. La oss lære mer om hvordan du bruker flaggermusguano som gjødsel.

Hva bruker de flaggermus-guano til?

Det er flere bruksområder for flaggermusmøkk. Den kan brukes som jordforbedringsmiddel, beriker jorda og forbedrer drenering og tekstur. Flaggermusguano er en egnet gjødsel for planter og plener, noe som gjør dem sunne og grønne. Det kan brukes som et naturlig soppdreper, og det kontrollerer også nematoder i jorda. I tillegg lager flaggermusguano en akseptabel kompostaktivator, noe som fremskynder nedbrytningsprosessen.

Hvordan bruke flaggermus-guano som gjødsel

Som gjødsel kan flaggermusmøkk brukes som toppdressing, bearbeides inn i jorden eller lages til te og brukes sammen med vanlig vanning. Flaggermus guano kan brukes fersk eller tørket. Vanligvis tilføres denne gjødselen i mindre mengder enn andre typer gjødsel.

Flagermusguano gir en høy konsentrasjon av næringsstoffer til planter og jorden rundt. Ifølge NPK av flaggermus guano, denskonsentrasjon ingrediensene er 10-3-1. Denne NPK-gjødselanalysen oversettes til 10 prosent nitrogen (N), 3 prosent fosfor (P) og 1 prosent kalium eller kalium (K). De høyere nitrogennivåene er ansvarlige for rask, grønn vekst. Fosfor hjelper til med utvikling av rot og blomster, mens kalium sørger for plantens generelle helse.

Merk: Du kan også finne flaggermusguano med høyere fosforforhold, for eksempel 3-10-1. Hvorfor? Noen typer behandles på denne måten. Dessuten antas det at dietten til noen flaggermusarter kan ha en effekt. For eksempel produserer de som spiser bare insekter høyere nitrogeninnhold, mens fruktspisende flaggermus resulterer i en høy fosfor-guano.

Hvordan lage flaggermus-guano-te

NPK til flaggermusguano gjør den akseptabel for bruk på forskjellige planter. En enkel måte å påføre denne gjødselen på er i teform, som gir mulighet for dyp rotmating. Det er enkelt å lage flaggermus-guano-te. Flaggermusmøkka trekkes ganske enkelt i vann over natten, og så er den klar til bruk når du vanner planter.

Selv om det finnes mange oppskrifter, inneholder en generell flaggermus-guano-te omtrent en kopp (236,5 ml) møkk per gallon (3,78 l) vann. Bland sammen og etter å ha stått over natten, sil teen og påfør på planter.

Bruken av flaggermusmøkk spenner vidt. Men som gjødsel er denne typen gjødsel en av de beste måtene å gå i hagen. Ikke bare vil plantene dine elske det, men jorden din vil også elske det.

Anbefalt: