Growing miniature roses in containers: care for container miniatyr roses

Innholdsfortegnelse:

Growing miniature roses in containers: care for container miniatyr roses
Growing miniature roses in containers: care for container miniatyr roses

Video: Growing miniature roses in containers: care for container miniatyr roses

Video: Growing miniature roses in containers: care for container miniatyr roses
Video: How to Grow Citrus Trees Indoors EASY! - Complete growing guide 2024, Kan
Anonim

Å dyrke vakre miniatyrroser i containere er ikke en vill idé i det hele tatt. I noen tilfeller kan folk være begrenset i hageareal, kanskje ikke ha et område som er solrikt nok der hageplassen er tilgjengelig eller bare tilfeldigvis liker containerhagearbeid bedre. Så også er det kanskje noen som leier et sted og ikke ønsker å plante en miniatyrrosebusk der de kanskje må forlate den.

Velge en beholder for miniatyrroser

Jeg har brukt et par gamle kullbøtter for å dyrke miniatyrrosebusker med hell, men du kan bruke alt som holder jord. For miniatyrrosebusker anbefaler jeg på det sterkeste noe som er omtrent samme størrelse som en gammel kullbøtte og minst like dyp (rundt 10-12 tommer eller 25-30 cm.). Jeg anbefaler ikke å plante noen miniatyrrosebusk i en klar beholder, da solens stråler kan skade rotsystemet og forårsake rotforbrenning.

Forbereder miniatyrrosebeholderen

Rengjør rosebeholderen godt. Hvis det ikke er dreneringshull, borer du flere 3/8-tommers (9,5 ml.) hull i bunnen av rosebeholderne for drenering og legger et lag med 3/4-tommers (1,9 cm.) grus i bunnen for å hjelpe oppgi dreneringsområdet.

Når du planter miniatyrbeholderroser,til jorda i beholderen bruker jeg en god hagejord i pose til utendørs bruk. Bruk en blanding som gir god rotsystemvekst og god drenering.

Velge en miniatyrrose for å vokse i containere

Jeg velger en miniatyrrose for beholderen hvis vekstmåte ikke er mer enn middels, siden en for høy miniatyrrosebusk ikke ville se så bra ut i beholderen. Ditt utvalg av miniatyrrosebusker bør passe til hvilken beholder du velger å bruke. Velg miniatyrrosen som passer til utseendet og fargen du ønsker.

Igjen, sørg for å sjekke vekstvanene til rosen enten fra selgerens nettside eller slå opp rosebusken du er interessert i på nettet for å lære om vanene og blomstringen.

Noen av miniatyrrosebuskene jeg anbefaler for beholderroser er:

  • Dr. KC Chan (gul)
  • Salute (rød)
  • Ivory Palace (hvit)
  • Autumn Splendor (gul og rød blanding)
  • Arcanum (hvit med røde kanter)
  • Vintermagi (lys lavendel og veldig velduftende)
  • Kaffebønne (mørk rødbrun)
  • Sequoia Gold (gul)

Anbefalt: