Azaleas Turning Black: Learning About Azalea Bark Scale

Innholdsfortegnelse:

Azaleas Turning Black: Learning About Azalea Bark Scale
Azaleas Turning Black: Learning About Azalea Bark Scale

Video: Azaleas Turning Black: Learning About Azalea Bark Scale

Video: Azaleas Turning Black: Learning About Azalea Bark Scale
Video: Azalea Suffering from Azalea Bark Scale 2024, Kan
Anonim

Hjelp! Asaleaen min blir svart! Du har blitt angrepet av asaleaens svøpe. Du har blitt invadert av azalea-barkskalaen.

Identifying Azalea Bark Scale

Svartede grener, dekket av en klissete sot og hvite bomullsfluff i skrittene på de nedre grenene er alle symptomer på en av de mest fryktede azalea-sykdommene. Svarte grener er et resultat av mugg som vokser på honningduggen som skilles ut av denne azalea-skadedyren.

Azalea-barkskala ser ut som, og blir ofte forvekslet med, melbugs. Hunnen er dekket med voksaktige tråder som stivner til en beskyttende skala når eggposen hennes dannes. Azaleabarkskalaen er liten, men effekten hennes, som du ser på dine asalea som blir svarte, er forferdelig.

Når denne azalea-skadedyren spiser, skiller hun ut en honningdugg på asaleaen. Svartne grener, laget av honningdugg og mugg, blir til slutt syke og dør, det samme gjør hunnen når eggposen hennes er full.

Treating Azalea Bark Scale

Egg legges i slutten av april, og et nytt parti av denne asalea-skadegjøreren klekkes i løpet av omtrent tre uker. Dette er tidspunktet da behandlingen er mest effektiv. Eldre azalea barkskala bærer skjold. Nymfene har ikke hatt tid til å utvikle dem. Tiden for å angripe din asalea svertet grener er mens azaleabarkskala er nymfer.

For å bekjempe asaleasykdommene svarte greiner, er de mest effektive våpnene i arsenalet ditt hagebruksolje eller sovende olje og insektmiddelsåpe. Klipp bort alle de svertede grenene dine som er døde eller alvorlig skadet og tørk bort så mye av sotet du kan med hansker. Spray planten grundig, inkludert undersiden av bladene. Fortsett å sprøyte regelmessig gjennom september og begynn igjen tidlig på våren.

Med den riktige strategien kan du vinne denne kampen mot de mest aggressive azalea-sykdommene. Svarte grener forsvinn! Du er i krig med et lite insekt kjent som azalea-barkskalaen. Lykke til og god jakt!

Anbefalt: