Utbrutt grisegress-kontroll: Hvordan bli kvitt liggende grisegress

Innholdsfortegnelse:

Utbrutt grisegress-kontroll: Hvordan bli kvitt liggende grisegress
Utbrutt grisegress-kontroll: Hvordan bli kvitt liggende grisegress

Video: Utbrutt grisegress-kontroll: Hvordan bli kvitt liggende grisegress

Video: Utbrutt grisegress-kontroll: Hvordan bli kvitt liggende grisegress
Video: Controlling Pigweed 2024, Kan
Anonim

Pigweed, generelt, dekker flere forskjellige typer ugress. En vanlig form for grisveis er liggende grisemat (Amaranthus blitoides). Det er også kjent som matweed eller mat amaranth. Dette invasive ugresset har gjort seg hjemme i plener og hager. Dette gjør at mange huseiere lurer på hvordan de kan bli kvitt nedliggende grisegress. La oss ta en titt på identifisering av liggende grisegress og tips for kontroll av liggende grisegress.

identifikasjon av knebrød grisemat

Nedbøyd grisvev vokser i en sirkulær form med lavtvoksende stengler som kommer fra et sentr alt sted, slik at det ser ut som et edderkoppnett. De radiale stilkene er rødlilla og kan bli mer enn en fot (31 cm.) lange. Bladene på nedbrutt grisemat er omtrent 1 cm lange og ovale.

Blomstene på liggende grisemat er rødgrønne og ikke signifikante. Blomstene vil produsere frø som ser ut som små svarte sandkorn. Den nedbøyde grisen sprer seg gjennom disse frøene.

Bekjempelse av nedbøyd grisevegg

Som med mange ugress, er den beste måten å bekjempe liggende grisegress på å forhindre at den vokser i hagen din i utgangspunktet. Denne planten vokser best i sandjord og er ofte funnet i nakne, sandete flekker som elvebredder og nær veier. Hvis dufinner ut at du har problemer med liggende grisemat, er det en indikasjon på at du har sandjord. Forbedring av sandjorda vil bidra til å bli kvitt nedliggende grisegress eller hindre dem i å vokse til å begynne med.

Denne planten er en ettårig, men frøene er svært spenstige og kan leve 20 år før de trenger å spire. Dette betyr at total fjerning av grisegress kan være en lang prosess. Du må være utholdende når du kontrollerer nedliggende grisemat.

Det fine med liggende grisemat er at den vokser i en form som gjør det veldig enkelt å håndtrekke plantene. Ta godt tak i midten av den liggende griseplanten og trekk ut den sentrale stilken med så mye av roten som mulig. Hele planten skal vekk. Det er best å holde et skarpt øye med planten om våren og trekke den så fort som mulig – før den utvikler frø. Når du kvitter deg med nedliggende grisegress før den går til frø, reduserer du evnen til å komme tilbake i årene som kommer.

Hvis du ønsker å drepe nedliggende grisegress med kjemiske kontroller, se etter ugressmiddel som inneholder kjemikaliene dicamba, glufosinat-ammonium eller glyfosat. Glufosinat-ammonium eller glyfosat er begge ikke-selektive ugrasmidler og vil drepe alle planter de kommer i kontakt med, så de bør kun brukes på steder der du ønsker å fjerne alt ugress og planter. Ugrasmidler som inneholder dicamba er selektive for ugress som inkluderer liggende grisegress og kan brukes blant landskapsplanter.

Bekjempelse av liggende grisemat er ikke umulig og å være iherdig i arbeidet med å bli kvittliggende grisegress vil bli belønnet med en gård uten liggende grisveis.

Merk: Eventuelle anbefalinger knyttet til bruk av kjemikalier er kun til informasjonsformål. Spesifikke merkenavn eller kommersielle produkter eller tjenester innebærer ikke godkjenning. Kjemisk kontroll bør bare brukes som en siste utvei, siden organiske metoder er tryggere og mer miljøvennlig

Anbefalt: