Voksende teppeblomster - tips for stell av teppeblomster

Innholdsfortegnelse:

Voksende teppeblomster - tips for stell av teppeblomster
Voksende teppeblomster - tips for stell av teppeblomster

Video: Voksende teppeblomster - tips for stell av teppeblomster

Video: Voksende teppeblomster - tips for stell av teppeblomster
Video: Slik planter du blomster i utepottene 2024, Kan
Anonim

Teppeblomster er et interessant og fargerikt tillegg til blomsterbedet eller hagen, og tilbyr langvarige blomster hvis de er dødhodet, en nødvendig del av omsorgen for teppeblomster. Et medlem av Tusenfryd-familien, ligner blomstene til den kjente villblomsten.

Å lære å dyrke teppeblomst er en ganske enkel prosess. De startes enkelt fra frø eller kan kjøpes som frøplanter for en hagevisning av blomster i røde og gule farger av det tradisjonelle indiske teppet.

Teppeblomster i hagen

Gaillardia aristata er en spenstig villblomst, ofte brukt i vegkantplanter for sin enkle naturalisering og stell. Kultivarene ‘Goblin’, ‘Burgundy Wheels’ og Arizona Sun’ slipper frø for flere av de voksende teppeblomstene og er opphav til G. aristata.

Den flerårige teppeblomsten, Gaillardia grandiflora, er tilgjengelig i forskjellige kultivarer, for eksempel de nylig introduserte "Oranges and Lemons", "Dazzler" og "The Sun". Blomsterstengler når 30-90 cm og blomstrer fra tidlig sommer til frosten kommer når du får riktig teppepleie.

Gaillardia pulchella er en årlig versjon av teppeblomster, som deler egenskapene til langblomstrende og enkle teppeblomsteromsorg. Når det krysses med G. arista, opprettes versjoner av G. grandiflora.

Hvordan dyrke teppeblomster

Så frø i en godt drenerende jord og dekk litt til. Selv om tørketolerant når de er etablert, inkluderer omsorg for teppeblomster å holde frøene fuktige til spiring skjer. Når den er etablert, bør sporadisk vanning bli en del av pleie av teppeblomster. Dette hjelper til med en lengre visning av de fargerike blomstene.

Omsorg for teppeblomster inkluderer planting på et sted med full sol for å holde dette raskt voksende eksemplaret fornøyd. Som en innfødt plante i det sentrale USA og Mexico, er teppeblomst en varmekjærlig blomst som tiltrekker seg sommerfugler. Voksende teppeblomster er tørketolerante og liker ikke våte føtter fra fuktig jord. De er også ganske kaldharde, og vil vanligvis overleve i områder så kalde som USDA sone 5 eller til og med 3.

Nå som du er kjent med dyrking av teppeblomster, kan du legge til en seng eller kant for iøynefallende farge. Å dyrke teppeblomster kan naturalisere seg i en eng eller åker og legge til fargetoner. Enkel pleie av teppeblomster gjør dem til et ideelt eksemplar for mange landskapsbruk.

Anbefalt: