Growing Mesclun: How To Grow Mesclun Mix

Innholdsfortegnelse:

Growing Mesclun: How To Grow Mesclun Mix
Growing Mesclun: How To Grow Mesclun Mix

Video: Growing Mesclun: How To Grow Mesclun Mix

Video: Growing Mesclun: How To Grow Mesclun Mix
Video: How to Grow Mesclun in Containers from Seed - Easy Planting Guide 2024, Mars
Anonim

Mesclun-grønt er verdsatt for sin farge, variasjon, ernæringsmessige kraft og blanding av smaker. Salat mesclun er en blanding som består av de unge, møre nye bladene av flere grønnsaker. Ofte k alt vårblanding, bladene er rike på vitaminer og deres farge og form gir interesse til en kjedelig salat. Salatblandingen er en viktig kulinarisk ingrediens for den ivrige hjemmekokken. Å dyrke mesclun i hagen gir en sunn, praktisk og kostnadsbesparende måte å nyte disse greenene på.

Hva er Mesclun?

Mesclun-grønnsaker inneholder tradisjonelt små, unge blader av arter som endive, ruccola, kjørvel og bladsalat som babyrødt blad. I dag har begrepet salatblandinger utvidet seg til å omfatte mange andre varianter av greener og urter. En mesclun-blanding kan inkludere slike ting som spinat, chard, frisee, sennep, løvetanngrønn, mizuna, mache og radicchio blant andre. Den enorme variasjonen i greener gir en veldig interessant og bred ganebehag.

Navnet «mesclun» kommer fra ordet «mescal» fra dialektene fra Provençalsk eller Sør-Frankrike. Ordet betyr "å blande" eller "blanding". Mesclun-blandingen høstes når babygrønnsakene bare er tre til fire uker gamle, små, myke og møre. Eldre mesclun greener brukes braisert som en varm grønnsak. Mesclunblandinger kan inneholde fem til syv forskjellige varianter av greener og kommer med forskjellige smaksprofiler som krydret eller bitter.

Growing Mesclun

Mesclun kan kjøpes som en frøblanding eller du kan få de forskjellige variantene av greener som du foretrekker og lage din egen blanding. Mesclun-blandingen er høstet ung, så den trenger ikke mye plass og klarer seg til og med godt i containere. Så etterfølgende avlinger annenhver uke om våren eller sommeren.

Disse greenene vokser best i kjøligere temperaturer og har en tendens til å boltre seg når sommervarmen øker. Dryss frøene og dekk lett med litt jord. Etter spiring, tynn frøplantene til en avstand på 2,5 cm mellom hver plante. Bruk spirene i salater slik at du ikke kaster bort frøene.

Harvesting Salad Mesclun

Salat mesclun høstes med «kutt og kom igjen»-metoden. Klipp bladene du trenger til hvert måltid og la resten ligge. Høst greener som er 10-15 cm lange og klipp dem av 2,5 cm over jordlinjen. Om omtrent en måned vil planten være klar til høsting igjen. Noen av grønnsakene i meslun-blandingen kommer tykkere tilbake, for eksempel babysalaten.

Lag din egen Mesclun-miks

Det store utvalget av grønnsaker og arter for salater betyr at det er opp til deg å bestemme hva som er mesclun. I tillegg til plantene som allerede er nevnt kan du blande inn portulak, karse, asiatiske greener, rød grønnkål og sikori. Plant dem med bladrike urter for å høste samtidig som koriander, persille og basilikum. Kombinasjonene og fargene vil gjøre salaten til en av dine favorittermåltider.

Anbefalt: