Crocosmia Planting Tips - Når og hvordan Plant Crocosmia Bulbs

Innholdsfortegnelse:

Crocosmia Planting Tips - Når og hvordan Plant Crocosmia Bulbs
Crocosmia Planting Tips - Når og hvordan Plant Crocosmia Bulbs

Video: Crocosmia Planting Tips - Når og hvordan Plant Crocosmia Bulbs

Video: Crocosmia Planting Tips - Når og hvordan Plant Crocosmia Bulbs
Video: An Evening tour with Me - My English Garden - June 2022 2024, Kan
Anonim

Voksende krokosmia-blomster i landskapet produserer masser av sverdformet løvverk og fargerike blomster. Crocosmias er medlemmer av Iris-familien. Navnet kommer opprinnelig fra Sør-Afrika, og kommer fra de greske ordene for «saffron» og «lukt».

Å lære å plante krokosmia-løk kan gi hagen din dimensjon og soloppgangfarger i rødt, oransje og gult, og de traktformede blomstene har en subtil duft som øker når de tørkes.

Crocosmia Plants

Crocosmia-blomster produseres på slanke stengler på 0,5 m eller mer i lengde. Blomstene vises i mai eller juni, og planten vil fortsette å produsere hele sommeren. Crocosmia-blomster er utmerkede snittblomster for innendørs arrangementer.

Disse plantene er hardføre i USDA-sonene 5 til 9. Crocosmia-planter kan bli invasive over tid og kreve stor plass, men det er 400 kultivarer å velge mellom, hvorav noen har en langsommere spredningshastighet. De grønne bladene kan være krøllete eller plisserte og er et attraktivt syn i hagen allerede før blomstene dannes.

Hvordan plante Crocosmia-løker

Crocosmia-planter vokser fra knoller, som er nært beslektet med løker. Å dyrke crocosmia-blomster fra knoller er ikke forskjellig fra å plante løker. Bådeer rett og slett underjordiske lagringsorganer for en plante, som inneholder næringsstoffene og embryoet som er nødvendig for at planten skal spire. Knogler skiller seg fra pærer ved mangel på ringer på innsiden, men fungerer ellers på samme måte.

Krokosmia foretrekker lett sur jord. Sørg for at hagebedet er næringsrikt og godt drenert, men lett fuktig.

Plant knollene om våren med ca. 6 til 8 tommer (15-20,5 cm) fra hverandre på en dybde på 7,5-12,5 cm. Plant dem i klynger for maksimal effekt. Knollene vil naturalisere seg, eller produsere forskyvninger, over tid.

Plant krokosmia i hel til delvis sol for de beste resultatene.

Crocosmia Bulb Care

Når den er plantet, trengs det lite i form av pleie av krokosmia-løk. Knollene er hardføre og trenger sjelden å løftes for vinteren bortsett fra i områder under USDA-sone 5. I disse områdene, plant dem i potter og flytt deretter pottene til et skjermet sted for vinterlagring. Du kan også grave dem opp, tørke pæren og lagre dem der temperaturene er moderate over fryseperioden. Plant dem deretter på nytt når jordtemperaturen blir varm.

Deling kan gjøres tidlig på våren, ved å løfte klumpene og skjære fra hverandre deler av de grupperte knollene. Plant disse på nytt i andre områder for å få flere av de lyse, tiltalende blomstene.

Crocosmia-planter har få skadedyr- eller sykdomsproblemer og krever ikke noe spesielt vedlikehold. De er et enkelt tillegg til hjemmelandskapet og tiltrekker seg kolibrier og pollinatorer.

Crocosmia-blomster høstes for skjæring når de nederste blomstene akkurat har begynt å åpne seg. Hold stilkene i 100 F. (38 C.) vann på et mørkt sted i 48 timer. Dette øker hvor lenge blomstene vil holde seg friske i en utskjæring med blomster.

Å dyrke og ta vare på krokosmia er enkelt, og når du først er plantet, vil du bli belønnet med vakre blomster hvert år.

Anbefalt: