Chill Period For Bulbs - Tips For Chilling Flower Bulbs

Innholdsfortegnelse:

Chill Period For Bulbs - Tips For Chilling Flower Bulbs
Chill Period For Bulbs - Tips For Chilling Flower Bulbs

Video: Chill Period For Bulbs - Tips For Chilling Flower Bulbs

Video: Chill Period For Bulbs - Tips For Chilling Flower Bulbs
Video: Pre-Chilling Spring Bulbs! 🌷🌷🌷 :: How to Pre-Chill Tulips, Hyacinths and Crocus for Mild Climates! 2024, Kan
Anonim

Forsert potteløk er et vanlig syn på senvinteren og tidlig på våren, men hvorfor må de tvinges? Avkjøling av blomsterløk bryter en syklus som lar planten begynne å vokse. Dette gjør at planten kan dukke opp tidligere enn den ville gjort uten tvungen nedkjøling. Hvis du vil vite hvordan du kan lure løkene dine til å vokse, lær om kuldeperioden for løker og metoden for tidlig vårblomstring.

Hva er chilling?

Så nøyaktig hva er chilling? Blomsterløk og mange frø krever en hvileperiode før de er klare for vekst. Det er en avkjølende periode på et visst antall dager. Dette forhindrer at embryoet kommer frem i kaldt vær, noe som potensielt vil drepe den nye veksten.

Lærer har hvileperioder som varierer etter type, og noen, for eksempel tropiske blomster, krever ikke en avkjølingsperiode i det hele tatt. Hvis du etterligner den kalde perioden løken vanligvis ville gjennomgått i sitt naturlige miljø, kan du lure litt og lure løken til å spire tidlig.

Avkjøling av blomsterløk er enkelt og kan bidra til å få et tidlig fargeutbrudd på senvinteren.

Slik kjøler du ned blomstrende løker

Nå som kjøling er forklart, vil du vite hvordan du kjøler blomstrende løker. Vårblomstrer, som tulipaner og narcissus, krever en avkjølingsperiode på 12 til 16 uker. Den høyeste kjøletemperaturen er rundt 40 grader F., så kjøling av pærer i kjøleskapet er ideelt. Bare pass på at du ikke oppbevarer dem i nærheten av frukt, siden den frigjorte etylengassen reduserer oppblomstringen. Oppbevar pærene i kjøleskapet i en ventilert nettingpose.

Køleperioden for løk varierer fra art til art, men som en generell regel trenger blomstene som kommer først, selv gjennom snø, minst nedkjølingstid, og de som kommer senere trenger mest.

Hvilke pærer trenger nedkjøling og hvilke ikke?

Enhver pære som naturlig ville ligge i bakken i kaldt vær, trenger avkjøling. En nøyaktig liste over hvilke pærer som trenger kjøling ville vært for lang for denne publikasjonen. Følgende pærer vil imidlertid alle trenge en avkjølingsperiode for utendørs vekst på varme steder eller for å tvinge løkene til interiøret:

  • tulipaner
  • Hyacinth
  • Crocus
  • Muscari
  • påskelilje
  • Snødråpe

Sensesongblomster trenger ikke å forhåndskjøles og kan inneholde:

  • Amaryllis
  • Paperwhite
  • Ranunculus
  • Anemones

Hvis du bor i en varm sone, forvent imidlertid ikke at selv de forhåndskjølte løkene produserer mange blomster. Det er norm alt bedre å behandle dem som ettårige i stedet.

potting av kjølte pærer for tvang

Beholderen for tvungne pærer kan faktisk være ganske overfylt. En 6-tommers (15 cm.) potte rommer omtrent seks tulipanløker. Pærer skal være tett, men ikke berøre.

Bruk pottejord av god kvalitet og sørg for at beholderen har utmerket drenering. Toppen av løkene skal bare dekkes av jorda. Hold jorden moderat fuktig på et kjølig sted til du ser grønne spirer som presser seg ut av jorden.

Etter at blomsterknopper dukker opp, flytt potten til et lyst vindu. Snart vil du se blomster og det lyse løftet om våren. Det er til og med mulig å plante tvangsløker utendørs i hagen.

Anbefalt: