Preventing Crocosmia Diseases - How To Treat Crocosmia Diseases

Innholdsfortegnelse:

Preventing Crocosmia Diseases - How To Treat Crocosmia Diseases
Preventing Crocosmia Diseases - How To Treat Crocosmia Diseases

Video: Preventing Crocosmia Diseases - How To Treat Crocosmia Diseases

Video: Preventing Crocosmia Diseases - How To Treat Crocosmia Diseases
Video: Crocosmia, Montbretia - Understanding Crocosmia Corms, Propagation and Plant Care. 2024, April
Anonim

Crocosmia er hjemmehørende i Sør-Afrika og er en hardfør plante som produserer smale, sverdformede blader; grasiøse, buede stengler; og piggete, traktformede blomster i livlige nyanser av rødt, oransje og gult. Problemer med crocosmia er uvanlige og crocosmia plantesykdommer er sjeldne, men forekommer. Les videre for å lære om et par av de vanligste sykdommene ved krokosmi.

Crocosmia Plant Diseases

For å lære å behandle crocosmia-plantesykdommer, må du først vite hva de er. Nedenfor er noen av de vanligste problemene knyttet til disse plantene.

Gladiolus-rust – Selv om gladiolus-hybrider er de primære ofrene, påvirkes krokosmia noen ganger av gladiolus-rust. Symptomene inkluderer svartbrune eller brungule sporer som hovedsakelig vises på blader, men som av og til kan vises på blomster.

Gladiolus-rust er forårsaket av lite lys og høy luftfuktighet. Soppdrepende midler, som svovelpulver eller kobberspray, er ofte effektive når de brukes som et forebyggende tiltak tidlig på våren og fortsetter ukentlig gjennom hele vekstsesongen. Når symptomene er tydelige, er soppdrepende midler sannsynligvis ubrukelige.

Pære/rhizområte – Krokosmisykdommerinkludere denne bakterielle sykdommen, som oppstår i våt, dårlig drenert jord og sprer seg raskt i varmt, fuktig vær. Symptomer inkluderer hemmet vekst og gulnende blader. I noen tilfeller kan det hende at planter ikke kommer frem om våren.

Råte kommer ofte inn i pærer via kutt, riper eller insektskader. Berørte pærer, som bør kasseres, vil være myke og råtne, og de kan lukte vondt.

Forebygge problemer med Crocosmia

Den beste måten å forebygge krokosmisykdommer på er å kjøpe sunne løker fra et anerkjent drivhus eller hagesenter. Inspiser pærer nøye og kjøp aldri pærer med kutt eller blåmerker. Håndter pærene forsiktig.

Pass på å plante crocosmia i godt drenert jord, siden de fleste sykdommer i crocosmia er et resultat av overflødig fuktighet. Vann planten på bakkenivå for å holde løvet tørt. Vann crocosmia på samme måte om morgenen slik at bladene rekker å kaste vann før det blir kjølig om kvelden.

Anbefalt: