Honeysuckle Plant - Dyrking og omsorg for kaprifolranker

Innholdsfortegnelse:

Honeysuckle Plant - Dyrking og omsorg for kaprifolranker
Honeysuckle Plant - Dyrking og omsorg for kaprifolranker

Video: Honeysuckle Plant - Dyrking og omsorg for kaprifolranker

Video: Honeysuckle Plant - Dyrking og omsorg for kaprifolranker
Video: Agrohoroscope for cultivating sweet peppers in 2022 2024, Kan
Anonim

gardeningknowhow.com/…/how-to-trellis-a-houseplant.htm

Alle kjenner igjen den nydelige duften til en kaprifolplante og den søte smaken av nektaren. Honeysuckles er varmetolerante og vilt attraktive i enhver hage. En kaprifolplante er et flott tillegg til ethvert landskap og vil trekke rikt dyreliv med sine søte, gule til knallrøde blomster.

Honeysuckles (Lonicera spp.) tilhører en stor familie som består av hardføre busker og vinranker som vokser i nesten alle stater i Amerika. Det finnes over 180 forskjellige varianter av kaprifol. Noen er løvfellende og noen, i varmere strøk, er eviggrønne. På grunn av deres allsidighet og overflod er det enkelt å dyrke og ta vare på kaprifolranker.

How to Grow a Honeysuckle Vine

Mens kaprifoler foretrekker full sol, tåler de litt skygge. Kaprifolplanten er også tolerant for forskjellige jordtyper, selv om den hjelper til med å dyrke vintreet i godt drenerende jord tilsatt organisk materiale.

Honeysuckles kan dyrkes som bunndekke i egnede områder, men de fleste klarer seg best med en eller annen form for støtte, enten langs et gjerde eller på et espalier. De kan også dyrkes i containere.

  • Bruk et gjerde eller espalier – Kaprifol tar godt imottil et solid gjerde, stolpe eller espalier og vil gjerne dekke selv et veldig stort espalier på kort tid. Når planten modnes, har den en tendens til å skygge for den nedre delen av vintreet, noe som gjør at bunnen blir treaktig og lite attraktiv. Derfor bør du tynne ut den øverste halvdelen av vintreet i hvilesesongen for å holde den sunn. Hvis du ønsker, la kaprifolranken din dekke en arbor. Dette er en flott måte å gi et skyggefullt sted i et solrikt landskap.
  • Beholdere – Mange varianter av kaprifol fungerer godt i beholdere så lenge de får vanlig vann og påføring av 10-10-10 plantemat i begynnelsen av vekstsesongen. Sørg for et espalier til vinranken din eller la den henge i en kurv.

Caring for Honeysuckle Vines

Bortsett fra sporadisk vanning, er pleie av kaprifolvin ikke vanskelig; beskjæring er imidlertid en god praksis. Vinearter av kaprifol kan bli invasive som bunndekke, hvis de ikke kontrolleres, og krever klipping for å temme. Derfor vil regelmessig klipping og forming holde denne skjønnheten innenfor sine grenser. Beskjæring av kaprifolvin gjøres vanligvis om høsten eller vinteren når kaprifolplanten er i dvale. Hvis kaprifolranken din har blitt utemmet, ikke bekymre deg for å gi den en god tung sviske. Vintreet vil dukke opp igjen om våren. Hvis du ønsker å bruke kaprifolranker for erosjonskontroll, trenger du ikke å beskjære dem.

Med årlig beskjæring er pleie av kaprifolranker ikke et problem. Planten kommer gjerne tilbake hvert år, og gir en overflodav blomster og søt nektar for både deg og dyrelivet.

Anbefalt: