Voksing av årlige Begonia-planter – Informasjon om hvordan man dyrker Begonia

Innholdsfortegnelse:

Voksing av årlige Begonia-planter – Informasjon om hvordan man dyrker Begonia
Voksing av årlige Begonia-planter – Informasjon om hvordan man dyrker Begonia

Video: Voksing av årlige Begonia-planter – Informasjon om hvordan man dyrker Begonia

Video: Voksing av årlige Begonia-planter – Informasjon om hvordan man dyrker Begonia
Video: How to grow & propagate Tuberous Begonias with expert Peter Harris. 2024, April
Anonim

Årlige begoniaplanter har mange bruksområder i sommerhagen og utover. Årlig begoniapleie er relativt enkel når man lærer hvordan man dyrker begonia. Vanning er viktig i pleie av begonia, og det samme er riktig plassering.

Hvordan dyrke Begonia i den årlige hagen

Kjent som voksbegonier eller sengebegonier, vokser ettårige begoniaplanter (Begonia semperflorens) raskt, og fyller enkelt ut rom i hagen som vil dra nytte av attraktivt løvverk og frillete blomster. De kan være et fokuspunkt når de plantes i masse og er utmerkede prøver for beholderkombinasjoner. Ettårige begoniaplanter er også motstandsdyktige mot hjort, så husk dem for problemer i landskapet.

Plant voksbegonia i full sol til skyggefull plass. Full solplasseringer på varme sommerdager kan stresse årlige begoniaplanter, noe som gjør dem mottakelige for sykdom. I områder der somrene er usedvanlig varme, plant derfor voksbegonia der de vil få ettermiddagsskygge.

Årlig Begonia Care

Når den er plassert riktig i blomsterbedet eller den hengende kurven, er deadheading av brukte blomster og å holde jorda fuktig grunnlaget for årlig begoniapleie.

Riktig vanning er viktig i pleie av begonia. Jord børforbli fuktig, men ikke for våt. En godt drenerende jord eller potteblanding forenkler denne oppgaven. Vann voksbegonia i bunnen for å unngå bladflekker og mulighet for soppsykdommer.

De mest kompakte og sunne voksbegoniaene er resultatet av deadheading og klyping tilbake regelmessig. Årlige begoniaplanter kan kuttes ned før frost og brukes inne som stueplante om vinteren. Når du er inne, hold jorden fuktig, gi fuktighet med et rullesteinsbrett og plasser i sterkt filtrert lys.

Biklinger kan formeres for flere planter. Del om våren for flere utendørs begoniaplanter.

Nå som du har lært hvordan du dyrker begonia hvert år, kan du dra nytte av denne muntre planten i sommerlandskapet. Bladverket kan være grønt eller bronse/rødbrun med enkle eller doble blomster i rosa, hvite og røde. Dette blomstrende eksemplaret som er lett å dyrke, vil blomstre på rett sted i hagen din.

Anbefalt: