What Is A Spicebush – Informasjon om hvordan man dyrker krydderbusk i hager

Innholdsfortegnelse:

What Is A Spicebush – Informasjon om hvordan man dyrker krydderbusk i hager
What Is A Spicebush – Informasjon om hvordan man dyrker krydderbusk i hager

Video: What Is A Spicebush – Informasjon om hvordan man dyrker krydderbusk i hager

Video: What Is A Spicebush – Informasjon om hvordan man dyrker krydderbusk i hager
Video: Northern Spicebush Plant Profile 2024, Kan
Anonim

Hva er krydderbusk? Innfødt til de østlige delene av Nord-Amerika og Canada, krydderbusk (Lindera benzoin) er en aromatisk busk som ofte finnes viltvoksende i sumpete skogområder, skoger, daler, raviner og elvebredder. Å dyrke en krydderbusk i hagen din er ikke vanskelig hvis du bor i USDA plantehardhetssone 4 til 9. La oss utforske hvordan du dyrker krydderbusk.

Spicebush-informasjon

Spicebush er kjent under en rekke navn, inkludert krydderved, vill allehånde, snapsbusk, feberved og Benjaminbusk. Som navnet antyder, er plantens mest karakteristiske trekk den krydrede aromaen som parfymerer luften hver gang et blad eller en kvist knuses.

En relativt stor busk, krydderbusk når høyder på 6 til 12 fot (2-4 m.) ved modenhet, med en lignende spredning. Busken er verdsatt ikke bare for sin duft, men for de smaragdgrønne bladene som med nok sollys får en nydelig gul nyanse om høsten.

Spicebush er tobolig, noe som betyr at hann- og hunnblomster står på separate planter. De små gule blomstene er relativt ubetydelige, men de gir en attraktiv visning når treet blomstrer.

Det er ingenting uvesentligom de prangende bærene, som er blanke og knallrøde (og elsket av fugler). Bærene er spesielt merkbare etter at bladene faller om høsten. Bær utvikler seg imidlertid bare på hunnplanter, og dette vil ikke skje uten en mannlig pollinator.

Spicebush er et godt valg for en sommerfuglhage, siden det er den foretrukne matkilden for flere sommerfugler, inkludert svarte og blå spicebush-svale-sommerfugler. Blomstene tiltrekker bier og andre nyttige insekter.

How to Grow Spicebush

Lindera krydderbuskpleie i hagen er slett ikke vanskelig å få til når planten får passende vekstforhold.

•Plant krydderbusk i fuktig, godt drenert jord.

•Spicebush trives i fullt sollys eller delvis skygge.

•Gjødsle krydderbusken om våren med en balansert, granulær gjødsel med et NPK-forhold som 10-10-10.

•Beskjær etter blomstring, om nødvendig, for å opprettholde ønsket størrelse og form.

Anbefalt: