Kakaobønneskrog – informasjon om fordeler og forholdsregler med kakaomulch

Innholdsfortegnelse:

Kakaobønneskrog – informasjon om fordeler og forholdsregler med kakaomulch
Kakaobønneskrog – informasjon om fordeler og forholdsregler med kakaomulch

Video: Kakaobønneskrog – informasjon om fordeler og forholdsregler med kakaomulch

Video: Kakaobønneskrog – informasjon om fordeler og forholdsregler med kakaomulch
Video: Reklamefilm: Tinemelk med smak - sjokolade 2024, Kan
Anonim

Kakaobønnedekke er også kjent som kakaobønnedekke, kakaobønnedekke og kakaobønnedekke. Når kakaobønner stekes, skilles skallet fra bønnen. Stekeprosessen steriliserer skjellene slik at de er ugressfrie og organiske. Mange gartnere nyter den søte lukten og det attraktive utseendet til kakaoskalldekke.

Cocoa Mulch Benefits

Det er flere fordeler med kakaodekke ved å bruke kakaoskall i hagen. Økologisk kakaodekke, som inneholder nitrogen, fosfat og potaske og har en pH på 5,8, tilfører gunstige næringsstoffer til jorda.

Å bruke kakaoskall i hagen er en utmerket måte å øke jordens vitalitet og er et attraktivt toppdekke for både blomsterbed og grønnsaksflater.

Kakaobønneskall bidrar også til å holde på fuktigheten i hagesenger og redusere organisk ugress, noe som eliminerer behovet for kjemiske ugressmidler.

Problemer med kakaobønneskrog

Selv om kakaobønneskall har mange fordeler, er det også noen ulemper ved å bruke kakaoskall i hagen, og disse bør tas i betraktning før de brukes.

Det er viktig å ikke bli for våt. Når kakaoskall er for våte og ikke får tørke ut mellom vanning, er det skadedyrtiltrukket av fuktig jord og mulch. Ikke vann hvis jorda under mulchet er fuktig å ta på.

I varmt og fuktig klima kan kakaoskallmugg utvikle en ufarlig mugg. Imidlertid kan en løsning av 25 prosent vann og 75 prosent hvit eddik sprayes på formen.

Er kakaomulch giftig for hunder?

Er kakao mulch giftig for hunder? Dette er et av de vanligste spørsmålene angående kakaobønner, og ingen informasjon om kakaoskrog bør unnlate å nevne dens potensielle giftighet for hunder. Hundeeiere må passe på når de bruker kakaoskalldekke at skjellene inneholder varierende mengder av to forbindelser som er giftige for hunder: koffein og teobromin.

Den søte lukten av kakaodekke er attraktiv for nysgjerrige hunder og kan være potensielt farlig. Hvis du har dyr som har tilgang til mulchede områder i landskapet ditt, er det lurt å vurdere å bruke en annen ikke-giftig mulch i stedet. Hvis hunden din ved et uhell får i seg kakaobønneskall, ring veterinæren din umiddelbart.

Anbefalt: