Fordeler med aromaterapi – informasjon om bruk av aromaterapi i hager

Innholdsfortegnelse:

Fordeler med aromaterapi – informasjon om bruk av aromaterapi i hager
Fordeler med aromaterapi – informasjon om bruk av aromaterapi i hager

Video: Fordeler med aromaterapi – informasjon om bruk av aromaterapi i hager

Video: Fordeler med aromaterapi – informasjon om bruk av aromaterapi i hager
Video: Learn the benefits of aromatherapy and how to experience those benefits. 2024, Kan
Anonim

Aromaterapi har eksistert siden antikken, men den har først nylig kommet tilbake på moten. Hva er aromaterapi? Det er en helsepraksis som er basert på en plantes essensielle oljer. Gartnere kjenner kanskje godt til de terapeutiske effektene av å være rundt planter og bruke ting fra hagen som mat, skadedyravskrekkende midler, krydder, en del av kosmetiske rutiner og til og med som medisiner. Fordelene med aromaterapi kan være både medisinske og luktende. Å lære om å bruke planter til aromaterapi kan bidra til å minimere regningen både hos legen og apoteket.

Hva er aromaterapi?

Duft har en transporterende effekt ved at den kan berolige sinnet eller sanse sansene. Dette er grunnlaget for aromaterapi, der naturlig avledede oljer brukes for spesifikke effekter på kroppen. Gartnere bevæpnet med aromaterapiinformasjon kan prøve sin egen hånd med å lage kosmetikk, parfymer og pårøringer for velvære. Det finnes mange enkle oppskrifter med planter som finnes i de fleste kjøkkenhager med potensial til å balansere sinn, kropp og ånd.

Den eldgamle praksisen med å bruke destillerte oljer i bad, inhalasjoner, massasje, stearinlys, ansiktsbehandlinger og mer kalles aromaterapi. Fordelene vedaromaterapi varierer fra person til person, men mange utøvere hevder at de kan omfatte effekter som stresslindring, sår- og verkesalver, antiseptiske egenskaper, søvnforsterkere og til og med smertelindring. Andre kommer med mer spesifikke påstander knyttet til behandling av alopecia, forstoppelse, psoriasis, depresjon og til og med fordeler uttrykt under fødsel.

I nesten 6 000 år har kinesere, grekere, romere, egyptere og indere brukt aromaterapi i ritualer, åndelige retreater, medisinske, hygieniske og terapeutiske sysler. I dag bruker moderne fagfolk i aromaterapi oljene på mange måter mens markedsføringsverdenen har omfavnet bevegelsen av eteriske oljer i form av kosmetikk og stearinlys.

Utnytte aromaterapi i hager

Mange av oss kan ganske enkelt gå utendørs og finne det grunnleggende for aromaterapioljer.

  • Lavendel er en vanlig olje som lindrer stress og fremmer ro. Rose gir lignende svar.
  • Mynteoljer kan lindre urolig mage og forbedre fordøyelsen, mens sitrusoljer som appelsin og sitron kan styrke immunforsvaret.

Å bruke planter til aromaterapi er ganske vanlig i slike daglige aktiviteter som å tilsette duftende oljer i badekaret. Mindre vanlige oljer er også inkorporert i aromaterapibehandlinger som:

  • Frankincense
  • Bergamot
  • Sandeltre
  • Patchouli
  • Tea tree oil

Alt tilgjengelig i naturlige butikker, kan du finne oljer fra planter som:

  • Mandel
  • Sage
  • Rosemary
  • Geranium
  • Eucalyptus

Selv om mange av oss ikke har ferdighetene eller tålmodigheten til å trekke ut planteoljer, kan bruk av aromaterapi i hager begynne med noe så enkelt som å legge til roseblader i badekaret eller lage en beroligende sovepute av lavendelblomster.

Ytterligere aromaterapiinformasjon

Bruken av aromaterapi av profesjonelle kan berolige og berolige, men er også påstått å balansere sinn og kropp og forbedre følelsesmessig tilstand. I hjemmet er det mer sannsynlig at du nyter den behagelige duften av friske blomster eller puster den herlige dampen av en kopp peppermynte- eller kamillete. Disse enkle gledene kan fremme en følelse av velvære og slippe dagens stress.

Selv om det ikke er en stamvitenskap, har moderne aromaterapi utviklet en respektfull godkjenning innen det medisinske, psykologiske og kosmetiske området. Det foregår mye forskning på hvordan prosessen fungerer. Vitenskapen er tynn, men det ser ut til at aromaen til individuelle planter utløser reaksjoner i hjernen vår. Uansett hvordan det fungerer, er fordelene ved å holde seg til naturlige midler for helse og velvære legendariske.

Anbefalt: