Felles Pokeweed-kontroll – Hva er Pokeweed og hvordan holde den under kontroll

Innholdsfortegnelse:

Felles Pokeweed-kontroll – Hva er Pokeweed og hvordan holde den under kontroll
Felles Pokeweed-kontroll – Hva er Pokeweed og hvordan holde den under kontroll

Video: Felles Pokeweed-kontroll – Hva er Pokeweed og hvordan holde den under kontroll

Video: Felles Pokeweed-kontroll – Hva er Pokeweed og hvordan holde den under kontroll
Video: 5 SURprising Things About Pokeweed 2024, April
Anonim

I den tiden brukte indianere deler av pokeberry weed i medisin og mat, og mange mennesker i sør har lagt frukten i paier, du må være forsiktig med hvordan du bruker pokeweed bær for å unngå giftige reaksjoner. Derfor bør hjemmegartnere identifisere hva som er pokeweed for å forhindre utilsiktet inntak av husdyr og barn. Når det er identifisert, er det best å lære hvordan du blir kvitt pokeberry-planter, som er iherdige dyrkere, som blir opptil 3 meter høye.

Hva er Pokeweed?

Pokeweed eller pokeberry (Phytolacca americana) er en innfødt plante som vokser i forstyrret jord, som åker og beite. Planten er farlig for husdyr og alle deler av planten anses som giftige. Det er en flerårig plante med en rød, treaktig stilk med lange, ovale blader som kan bli opptil 25 cm lange.

Grønlige blomster vises i juli til september og gir etter for druelignende bærklaser. Mens fruktene har blitt brukt i tradisjonell medisin og paier, er de fylt med forbindelser som forårsaker ubehagelige fysiske reaksjoner.

Merk: Det er best å vite hvordan du blir kvitt pokeberry-planter for å forhindre inntak av barn. Små mengder gjør det vanligvisikke skade voksne, men planten er full av flere giftige forbindelser. Røttene er de mest giftige, men alle deler av planten er generelt usikre.

Bladene øker i toksisitet med modenhet, men det unge bladverket har vært en del av salater i generasjoner. De må kokes to ganger, med vannbytte hver gang for å gjøre bladene trygge for konsum. Bær er minst giftige, men det er lurt å ikke innta dem med mindre du vet riktig tilberedning.

Common Pokeweed Control

Manuell fjerning for vanlig pokeweed-kontroll krever at gartneren graver dypt og får ut hele pæleroten. Å trekke er ikke vellykket da det etterlater røtter som vil regenerere. Hvis du ikke gjør noe annet, fjern fruktene fra planten før de sprer seg. Planten kan produsere opptil 48 000 frø, som forblir levedyktige i jord i 40 år. Fugler virker upåvirket av bærtoksisiteten og nyter frukten ved å plante frø uansett hvor de skilles ut.

Det er vanligvis nødvendig å bruke kjemikalier for å bekjempe pokeweed ettersom påleroten er kjøttfull og strekker seg dypt ned i jorden. Kjemikalier for å kontrollere pokeweed fungerer best når planten er ung. Påfør glyfosat direkte på bladene til planten for å drepe den. Dette virker gjennom det vaskulære systemet, og mens det tar en stund å se resultater, når kjemikaliet røttene til slutt. Andre kjemikalier for å kontrollere pokeweed er dicamba og 2, 4 D. Bruk flekkpåføringer på planter etter hvert som de forekommer i hagen din.

Hvordan bruke Pokeweed-bær

Hvis du har noe av denne planten som vokser på eiendommen din og føler degeventyrlystne kan du prøve å bruke bærene i en pai. En sikrere bruk av frukten er imidlertid som blekk eller fargestoff. Knuste bær gir en enorm mengde juice, som en gang ble brukt til å farge dårligere viner. Juicen vil også farge tekstiler i en dyp karmosinrød eller fuchsiafarge.

Merk: Eventuelle anbefalinger knyttet til bruk av kjemikalier er kun til informasjonsformål. Spesifikke merkenavn eller kommersielle produkter eller tjenester innebærer ikke godkjenning. Kjemisk kontroll bør bare brukes som en siste utvei, siden organiske metoder er tryggere og mer miljøvennlige.

Anbefalt: