Honeydew On Tropical Hibiscus - Why Are My Hibiscus Leaves All Sticky

Innholdsfortegnelse:

Honeydew On Tropical Hibiscus - Why Are My Hibiscus Leaves All Sticky
Honeydew On Tropical Hibiscus - Why Are My Hibiscus Leaves All Sticky

Video: Honeydew On Tropical Hibiscus - Why Are My Hibiscus Leaves All Sticky

Video: Honeydew On Tropical Hibiscus - Why Are My Hibiscus Leaves All Sticky
Video: 6 Reasons - Why the Hibiscus Plant Leaves Turning Yellow? - PureGreeny.com 2024, Kan
Anonim

Hibiscusblomster gir et snev av tropene til hjemmet ditt, interiør eller eksteriør. De fleste varianter er planter i varme årstider, men det finnes noen hardføre flerårige prøver som passer for USDA Plant Hardiness sone 7 eller 8. Plantene er enkle å dyrke i lett fuktig jord og steder med full sol.

Selv om de har få problemer med skadedyr, kan sugende insekter forårsake forvrengt løvverk og gjøre hibiskusbladene klissete. Dette er honningdugg på tropisk hibiskus eller flerårige planteblader. Det kan forårsake sotet mugg og problemer for plantens fotosynteseprosess.

Hibiscus Leaves All Sticky

En tropisk hibiskus med klissete blader eller din hardføre staude i hagen med sotede svartmugne blader, begge har samme problem. Honningdoggen på tropisk hibiskus og stauder forårsaker et gummiaktig belegg, som kan være vert og drivstoff til soppsporer som forårsaker sotsoppen.

Så hvor kommer honningdugg fra? Det er utskillelse av flere sugende skadeinsekter. Tilstedeværelsen av maur på plantene dine vil bekrefte at hibiskusskadedyr er tilstede og at tannkjøttet ikke kommer fra en annen kilde. Maur bruker honningdugg som matkilde. De vil til og med gjete noen sugende insekter for å holde drivstoffkilden konsekvent.

HibiscusSkadedyr

Mange typer insekter lager honningdugg. Bladlus, skjell og midd er de vanligste årsakene til klebrige ting.

  • Bladlus er medlemmer av edderkoppfamilien og har åtte bein. De kommer i en rekke farger, noen med striper eller flekker.
  • Skalk kan være hard eller myk og klamre seg til stengler, kvister og andre plantedeler, ofte blandet med plantens kjøtt.
  • midd er nesten umulig å se, men du kan enkelt se etter dem. Legg et stykke hvitt papir under planten og rist. Hvis papiret er belagt med mørke flekker, har du sannsynligvis midd.
  • En tropisk hibiskus med klissete blader er sannsynligvis også et offer for rosa hibiskusmelbug. De ser omtrent ut som alle melbugs, men er rosa med et voksaktig belegg. I Florida har de blitt ganske plagsomme og er svært vanlige insekter på hibiskusplanter.
  • Andre hibiskusskadegjørere inkluderer hvitflue. Disse bittesmå hvitfluene er umiskjennelige og finnes ofte på innendørs planter.

Skade fra honningdugg på tropisk hibiskus

Honingduggen dekker bladene og hindrer planten i å høste solenergi til maksimal kapasitet. Det klebrige belegget hemmer også åndedrett, som er et naturlig produkt av fotosyntesen der planter frigjør overflødig fuktighet.

Fullstendig belagte blader vil dø og falle av, noe som begrenser soloverflatene planten har til å samle solenergi. Blader forvrenges også og blir forkrøplet. Dette resulterer i en sykelig plante som kanskje ikke klarer å yte sitt beste potensial.

Killing Bugs on Hibiscus Plants

I de fleste tilfeller er en hagebruksåpe eller neemolje effektiv for å redusere bestanden av hibiskusskadedyr. Du kan også skylle av planten for å bli kvitt insekter med myk kropp, som bladlus.

Det finnes også flere insektmidler spesielt utviklet for den enkelte skadedyr. Identifiser skadedyret riktig og bruk kun formler for den typen insekter for å unngå å drepe nyttige insekter.

Anbefalt: