Peacock Orchid Care - Lær hvordan du dyrker Peacock Orchid Bulbs

Innholdsfortegnelse:

Peacock Orchid Care - Lær hvordan du dyrker Peacock Orchid Bulbs
Peacock Orchid Care - Lær hvordan du dyrker Peacock Orchid Bulbs

Video: Peacock Orchid Care - Lær hvordan du dyrker Peacock Orchid Bulbs

Video: Peacock Orchid Care - Lær hvordan du dyrker Peacock Orchid Bulbs
Video: How to Make 100 Orchids From One Without Keiki Paste 2024, April
Anonim

Den elegante påfuglorkideen har prangende sommerblomster med nikkende, hvite blomster og et rødbrun senter. Bladverket til voksende påfuglorkideer er en attraktiv, sverdlignende form, farget grønt med hint av rødt nær basen. Å dyrke påfuglorkideer er ikke så vanskelig som navnet og beskrivelsen tilsier. De er faktisk enkle å dyrke og kan godt være en av de vakreste blomstene i sommerhagen.

Hva er påfuglorkideer?

Du kan spørre: «Hva er påfuglorkideer?», og svaret kan overraske deg. Acidanthera bicolor er ikke en orkide i det hele tatt. Det er et medlem av irisfamilien og relatert til gladiolus. Blomstrende påfuglorkideløk viser en annen blomstringsform enn man finner på den typiske gladiolen.

Også merket botanisk som Gladiolus callianthus, de prangende blomstene er duftende og tilbyr en rekke muligheter i hagen eller i containere.

Peacock Orchid Planting Guide

Plant påfugl-orkideløk om våren. Plasser de små pærene, som teknisk sett er knoller, 3 til 6 tommer (7,5 til 15 cm) fra hverandre i fuktig, godt drenerende jord, og 3 til 5 tommer (7,5 til 12,5 cm) dyp.

Voksende påfuglorkideer foretrekker full sol og liker den varme ettermiddagssolen, spesielt i kaldere soner.

Plantpåfuglorkideløk i massevis for et dramatisk show i sommerlandskapet.

Peacock Orchid Care

Peacock orkideer innebærer vanning regelmessig, siden de liker fuktig jord og varmt ettermiddagssol. Hold jorden fuktig, så kan Acidanthera-blomstringen fortsette til frost.

Som en øm pære i USDA plantehardhetssone 7 og nedenfor, kan påfuglorkideløk kreve innendørs lagring om vinteren. Pleie av påfuglorkide innebærer å grave knollene, rense dem og lagre dem innendørs til du planter dem om våren. Når du bruker denne metoden, grav løker etter at løvet har gulnet, etter en lett frost, men før en hard frysing. Skyll dem av og la dem tørke, hold dem unna direkte sollys eller minusgrader.

Oppbevar løkene i en ventilert beholder, omgitt av torvmose, hvor de vil få luftsirkulasjon. Lagringstemperaturer bør holde seg rundt 50 F. (10 C.). Noen veiledning for planting av påfuglorkideer antyder en 3-ukers herdingsperiode før lagring for vinteren. Dette gjøres ved temperaturer på 85 F. (29 C.).

Jeg lar knollene i min nordlige sone 7-hage ligge i bakken for vinteren og har ikke hatt problemer med oppblomstring året etter. Hvis du velger å prøve å la dem ligge i bakken, legg et tungt lag med mulch over dem til vinteren.

Hvis løkene ikke graves årlig for vinterlagring, er deling av de små påfuglorkideløkene nødvendig hvert tredje til femte år for fortsatt oppblomstring når man dyrker påfuglorkideer.

Anbefalt: