Speedwell Plantepleie - Tips for dyrking av Speedwell-blomster

Innholdsfortegnelse:

Speedwell Plantepleie - Tips for dyrking av Speedwell-blomster
Speedwell Plantepleie - Tips for dyrking av Speedwell-blomster

Video: Speedwell Plantepleie - Tips for dyrking av Speedwell-blomster

Video: Speedwell Plantepleie - Tips for dyrking av Speedwell-blomster
Video: PLANTEC // CELTIC MUSIC : Speedwell (OFFICIAL VIDEO) 2024, Kan
Anonim

Å plante speedwell (Veronica officinalis) i hagen er en fin måte å nyte langvarige blomster gjennom hele sommersesongen. Disse lettstelte plantene krever ikke mye vedlikehold når de først er etablert, noe som gjør dem ideelle for den travle gartneren. Fortsett å lese for å lære mer om dyrking av speedwell-blomster.

Veronica Speedwell Info

En lettstelt staude med blomster i en rekke livlige blåtoner, rosa og hvite. Speedwell er tørkebestandig, men bør vannes om sommeren når det er mindre enn en tomme (2,5 cm.) nedbør per uke. Planten har en lang blomstringssesong, fra juni til august, og er også ganske motstandsdyktig mot skadedyr og sykdommer, med unntak av noen problemer som meldugg, edderkoppmidd og trips.

Speedwell-stauder er angivelig resistente mot rådyr og kaniner, men sommerfugler og kolibrier tiltrekkes av deres svimlende fargetoner. Blomstene vil blomstre i seks til åtte uker gjennom sommermånedene, og som et resultat blir de vakre snittblomstene til vasearrangementer eller for hagearbeid i containere i blandede blomstergrupper.

Growing Speedwell Flowers

Veronica speedwell trives under forhold som spenner så vidt som full sol til delvis skygge og i leire, sand eller leire-tette jordarter. Imidlertid foretrekker den et solrikt sted med godt drenerende jord. Jordens pH kan være så liberal som nøytral, alkalisk eller sur med fuktighetsinnhold fra gjennomsnittlig til ganske fuktig.

Den hardføre mellomstore speedwell, med slående 1 til 3 fot (31-91 cm.) blomsterpigger, blomstrer i USDA hardførhetssone 3 til 8. Som tidligere nevnt, er speedwell-planten tolerant for en rekke forhold men foretrekker full sol og godt drenert jord. Speedwell kan sås fra frø, men det er mer vanlig å kjøpe fra en barnehage, så planting av speedwell i hagen kan skje med en gang om våren.

Speedwell Plant Care

Speedwell plantepleie er relativt lite vedlikehold. For å lette maksimal blomstring, anbefales det å fjerne de falmede piggene fra Veronica speedwell og periodisk dele planten med noen års mellomrom tidlig på våren eller høsten.

De høyeste speedwell-eksemplarene krever vanligvis staking, og på senhøsten etter den første frosten kuttes stilkene tilbake til en tomme (2,5 cm.) eller så over bakkenivå.

Typer of Veronica Speedwell

Det finnes en rekke varianter tilgjengelig i speedwell-familien. Noen av de mer populære speedwell-typene er som følger:

  • ‘First Love,’ som har lengre varige blomster enn andre veronicas i en overflod av rosa blomster.
  • 'Goodness Grows' er en lavtvoksende plante, 6 til 12 tommer (15-31 cm.) høy med dype blå blomster.
  • Mørkeblått «Crater Lake Blue» vokser fra 12 til 18 tommer (31–46 cm.) høy.
  • 'Sunny Border Blue' er en høyere,20 tommer (50 cm), prøve med mørke fiolettblå blomster.
  • 'Red Fox'-blomster er rosa på 31 cm (12 tommer) spir.
  • 'Dick's Wine' er en lavtvoksende bunndekker ca. 22 cm høy med rosefargede blomster.
  • ‘Royal Candles’ vil vokse til 18 tommer (46 cm.) høye med blå blomster.
  • Hvit 'Icicle' vokser til 18 tommer (46 cm.) høy.
  • ‘Sunny Blue Border’ er en av de høyeste og kan bli 61 cm høy med lyseblå blomster.

Speedwell-planter blander seg godt med coreopsis, dagliljer og ryllik, hvis gule nyanser forsterker de blå fargene til noen kultivarer og har lignende vekstkrav. Alt sagt, den prangende speedwellen er et utmerket tillegg til enhver flerårig hage.

Anbefalt: