Tehagedesign – Lær hvordan du lager tehager

Innholdsfortegnelse:

Tehagedesign – Lær hvordan du lager tehager
Tehagedesign – Lær hvordan du lager tehager

Video: Tehagedesign – Lær hvordan du lager tehager

Video: Tehagedesign – Lær hvordan du lager tehager
Video: Elif | Afsnit 63 | se med dansk undertekster 2024, Kan
Anonim

Urtetehager er en fin måte å nyte favorittteene dine rett fra hagen – din egen hage. Det er lett å lære å lage tehager, og det finnes mange teplanter for en hage å velge mellom.

Hva er en tehage?

Så hva er en tehage? En tehage er et sted å dyrke favoritturtene dine for te, og mye mer. Te-urter er visuelt tiltalende og deilig duftende. Selv fugler og sommerfugler gleder seg over frøene og nektarene som plantene produserer. Tehagen din lar deg sitte blant disse vakre skapningene mens du nyter dine urtete-kreasjoner.

Teplanter for en hage

Bruk dine favoritt-te-urteplanter for å lage din unike tehagedesign. For å hjelpe deg i gang, her er noen teplanter for en hage som gir deg friske, herlige urter kopp etter kopp, år etter år.

  • Mynte er en plante som ingen tehage bør være foruten. Den er forfriskende enten den serveres kald eller varm og passer godt sammen med andre urter. Prøv den med estragon for en robust te. Mynte er en invasiv plante som vil ta over hagen hvis den får en sjanse. For å holde den i sjakk, dyrk mynte i beholdere.
  • Kattemynte er et medlem av myntefamilien som bør dyrkes i beholdere for å kontrolleredens invasive tendenser. Prøv å plassere beholderne utilgjengelig for katter som vil like å leke i den.
  • Rosmarin er en herlig duftende urt som gir en beroligende te. Den vokser som en flerårig plante i varmt klima. I kjølige områder, kutt noen kvister og rot dem innendørs over vinteren.
  • Sitronmelisse er en annen teurt som passer godt sammen med andre smaker. Den er lett å dyrke og overlever omsorgssvikt så lenge du vanner den under langvarige tørre perioder. Sørlige tedrikkere som liker søt te vil elske sitronmelissete med litt honning.
  • Sitrongress er krydret enn sitronmelisse. Den kombinerer godt med fruktige smaker. Planten er en flerårig plante i varmt klima. Gartnere i kjølig klima kan overvintre en klump innendørs på en solrik vinduskarm.
  • Bibalsam (bergamott) er en innfødt plante med en lang historie med bruk som te-urt. De tidlige kolonistene brukte den til å lage te da skatter gjorde tradisjonell te uoverkommelig dyr. Bruk både blomsten og bladene til å lage te.

Dette er bare noen av urtene i en tradisjonell urtetehage. La din personlige smak og preferanser veilede deg i valg av planter.

Hvordan lage tehager

Når du begynner å lage din tehagedesign, planlegg slik at du planter urtetehager på et solrikt sted med godt drenert jord. Velg et sted som får minst seks timer med sollys per dag.

Hvis jorda er dårlig drenert, plant i et høybed. Fjern alt gress eller ugress i området og grav jorden for å løsne den. Spred et 5 cm lag med kompost eller annen organiskmateriale over jorda og grave det inn til en dybde på 6 til 8 tommer (15-20 cm.).

Nå kommer den morsomme delen. Flytt plantene dine rundt i hagen til du finner et arrangement som appellerer til deg, og plant dem deretter. Sørg for at du gir hver plante god plass slik at hagen ikke blir overfylt. Plantemerkene vil fortelle deg hvor langt fra hverandre du skal plassere plantene dine. Hvis du planter mot et gjerde eller en vegg, plant høyere planter nærmest strukturen og kortere planter mot fronten.

Anbefalt: