Pygmy Palm Growing - Care For A Pygmy Dadelpalme

Innholdsfortegnelse:

Pygmy Palm Growing - Care For A Pygmy Dadelpalme
Pygmy Palm Growing - Care For A Pygmy Dadelpalme

Video: Pygmy Palm Growing - Care For A Pygmy Dadelpalme

Video: Pygmy Palm Growing - Care For A Pygmy Dadelpalme
Video: GROWING DATE PALM FROM SEEDS | PROPAGATION, CARE FOR SEEDLINGS 2024, Kan
Anonim

Hagtefolk som søker et palmeeksemplar for å fremheve hagen eller hjemmet, vil gjerne vite hvordan man dyrker pygmeedddelpalmen. Dyrking av pygmépalmer er relativt enkelt gitt passende forhold, selv om beskjæring av pygmépalmer noen ganger er nødvendig for å holde veksten håndterbar, spesielt i mindre omgivelser.

Pygmy Date Palm-informasjon

Mer betydningsfull enn navnet tilsier, daddelpalmen (Phoenix roebelenii) er medlem av familien Arecaceae, en enorm gruppe med over 2600 arter som finnes i tropiske og subtropiske klimaer i verden. Dyrking av pygmépalmer brukes i en rekke interiørlandskaper og kommersielle planter på grunn av sin grasiøse form og høyde på 1,8-3 m.

Pygmy daddelpalmeinformasjon gjør at denne spesielle slekten er kjent som en daddelpalme på grunn av den ofte søte, sukkerholdige fruktkjøttet som finnes i noen arter av Arecaceae. Dens slekt, Phoenix, omfatter bare en liten del av Arecaceae-familien som telles til omtrent 17 arter.

Pygmy daddelpalmer har små, gulfargede blomster, som gir plass til bittesmå lilla dadler født på en tynn enslig stamme med dypgrønne blader som danner en krone. Ubetydelige torner vokser også på bladstilkene.

Hvordan dyrke pygmy dadelpalmer

Denne håndflatenTreet kommer fra Sørøst-Asia og trives derfor i USDA-sonene 10-11, som etterligner forhold som finnes i disse områdene i Asia.

I USDA-sonene 10-11 synker ikke temperaturene rutinemessig under 30 F. (-1 C.); treet har imidlertid vært kjent for å overleve i USDA sone 9b (20 til 30 grader F. eller -6 til -1 C.) uten betydelig frostbeskyttelse. Når det er sagt, kan pygmépalmene klare seg godt som beholderprøver på et dekk eller uteplass i sommermånedene i Midtvesten, men må overvintres innendørs før den første frosten.

Pygmy daddelpalmer vokser langs elvebredder med sol til delvis skygge, og krever derfor betydelig vanning og rik organisk jord for å virkelig blomstre.

Care for a Pygmy Date Palm

For å ta vare på en pygmé daddelpalme, sørg for å opprettholde en regelmessig vanningsplan og plant dette treet i sandholdig, godt drenert jord i et område med sol helt til full skygge. Når det dyrkes i jord med en pH-verdi over 7, kan treet utvikle magnesium- eller kaliummangel med symptomer på klorotiske eller flekkete blader.

Pygmypalmer har moderat tørketoleranse og er for det meste motstandsdyktige mot sykdommer og skadedyr; imidlertid kan bladflekker og knoppråte ramme denne palmetypen.

Beskjæring av pygmepalmer

De opptil 1,8 fot lange bladene til pygmépalmen kan av og til trenge å tøyles. Beskjæring av pygmépalmer er ikke en skremmende oppgave og krever bare periodisk fjerning av gammelt eller sykt løvverk.

Annet vedlikehold av treet kan omfatte noe opprydding av brukte blader eller fjerning av avleggere somFormeringsmetoden for denne palmen er via frøspredning.

Anbefalt: