Overvintrende klematis: Slik forbereder du klematis til vinteren

Innholdsfortegnelse:

Overvintrende klematis: Slik forbereder du klematis til vinteren
Overvintrende klematis: Slik forbereder du klematis til vinteren

Video: Overvintrende klematis: Slik forbereder du klematis til vinteren

Video: Overvintrende klematis: Slik forbereder du klematis til vinteren
Video: НЕПРИХОТЛИВЫЕ ЦВЕТЫ для сада цветущие ВСЕ ЛЕТО 2024, Kan
Anonim

Klematisplanter er kjent som "dronningrankene" og kan deles inn i tre grupper: tidlig blomstring, senblomstring og gjentatte blomstrende. Klematisplanter er hardføre mot USDA-plantehardhetssone 3. Ingenting tilfører eleganse, skjønnhet eller sjarm til en hage som klematisranker.

Fargene varierer fra nyanser av rosa, gult, lilla, burgunder og hvitt. Klematisplanter er glade når røttene holder seg kjølige og toppene får mye solskinn. Vinterpleie av klematisplanter inkluderer deadheading og beskyttelse, avhengig av klimaet ditt. Med litt forsiktighet vil klematisen din om vinteren klare seg fint og komme tilbake med en overflod av blomster neste sesong.

Slik forbereder du klematis til vinteren

Klematis vinterforberedelse starter med å klippe av brukte blomster, også kjent som deadheading. Bruk skarpe og rene hagesakser og klipp av gamle blomster der de møter stilken. Sørg for å rydde opp og kaste alle borekaks.

Når bakken fryser eller lufttemperaturen synker til 25 grader F. (-3 C), er det viktig å legge et sjenerøst lag med mulch rundt bunnen av klematisen. Halm, høy, gjødsel, bladmugg, gressklipp eller kommersiell mulch er egnet. Pil mulch opp rundt bunnen av klematisen ogsåkronen.

Kan Clematis overvintres i potter?

Overvintring av klematisplanter i potter er mulig selv i det kaldeste klimaet. Hvis beholderen din ikke tåler minusgrader, flytt den til et sted der den ikke fryser.

Hvis klematisen er sunn og i en frysesikker beholder som er minst 5 cm i diameter, trenger du ikke gi mulch. Men hvis planten din ikke er spesielt sunn eller ikke plantet i en frysesikker beholder, er det best å gi mulch rundt utsiden av beholderen.

Samle løv fra hagen din om høsten og legg dem i poser. Plasser posene rundt potten for å beskytte planten. Det er viktig å vente til etter at potten har frosset med å plassere mulchposene. I motsetning til hva noen kanskje tror, er det ikke frysingen som skader planten, men frys-tine-frys-syklusene.

Nå som du vet litt mer om vinterpleie av klematis, kan du slappe av. De sjarmerende plantene vil sove gjennom vinteren bare for å komme tilbake til livet når varme temperaturer kommer tilbake for å fylle hagen med vakre blomster år etter år.

Anbefalt: