Hjemmelaget fiskeemulsjon: Hvordan bruke fiskeemulsjon i hagen

Innholdsfortegnelse:

Hjemmelaget fiskeemulsjon: Hvordan bruke fiskeemulsjon i hagen
Hjemmelaget fiskeemulsjon: Hvordan bruke fiskeemulsjon i hagen

Video: Hjemmelaget fiskeemulsjon: Hvordan bruke fiskeemulsjon i hagen

Video: Hjemmelaget fiskeemulsjon: Hvordan bruke fiskeemulsjon i hagen
Video: Homemade Fish Fertilizer - Plants Go Crazy For This - JADAM JLF 2024, Kan
Anonim

Fiskeemulsjons fordeler for planter og brukervennlighet gjør dette til en eksepsjonell gjødsel i hagen, spesielt når du lager din egen. For mer informasjon om bruk av fiskeemulsjon på planter og hvordan lage fiskeemulsjonsgjødsel, fortsett å lese.

Hva er fiskeemulsjon?

Å bruke fisk til gjødsel er ikke et nytt konsept. Indianere lærte nybyggerne i Jamestown hvordan de fange og begrave fisk for å bruke som gjødsel. Økologiske bønder over hele verden bruker fiskeemulsjon i stedet for giftig kjemisk gjødsel.

Fiskemulsjon er en organisk hagegjødsel som er laget av hel fisk eller deler av fisk. Den gir et NPK-forhold på 4-1-1 og brukes oftest som bladfôr for å gi en rask nitrogenøkning.

Hjemmelaget fiskeemulsjon

Å lage din egen fiskeemulsjonsgjødsel kan virke som en vanskelig oppgave; men lukten er vel verdt det. Hjemmelaget fiskeemulsjon er billigere enn kommersielle emulsjoner, og du kan lage en stor porsjon på en gang.

Det er også næringsstoffer i hjemmelaget emulsjon som ikke er i kommersielt tilgjengelige produkter. Fordi kommersielle fiskeemulsjoner er laget av søppelfiskdeler, ikke hel fisk, har de mindre protein, mindre olje og mindre bein ennhjemmelagde versjoner som er laget med hel fisk, noe som gjør fordelene med hjemmelaget fiskeemulsjon enda mer fantastiske.

Bakterier og sopp er nødvendige for jordhelse, varmkompostering og sykdomsbekjempelse. Hjemmelagde versjoner inneholder mange bakterielle mikroorganismer, mens kommersielle emulsjoner inneholder få, om noen, mikroorganismer.

En fersk emulsjonsgjødselblanding kan enkelt lages av en del fersk fisk, tre deler sagflis og en flaske usvovelsvet melasse. Vanligvis er det nødvendig å tilsette litt vann også. Legg blandingen i en stor beholder med lokk, rør og vend daglig i ca. to uker til fisken er brutt ned.

Hvordan bruke fiskeemulsjon

Å bruke fiskeemulsjon på planter er også en enkel prosess. Fiskeemulsjon må alltid fortynnes med vann. Det vanlige forholdet er 1 spiseskje (15 mL) emulsjon til 1 gallon (4 L) vann.

Hell blandingen i en sprayflaske og spray direkte på plantebladene. Fortynnet fiskeemulsjon kan også helles rundt plantebunnen. En grundig vanning etter gjødsling vil hjelpe plantene med å ta opp emulsjonen.

Anbefalt: