Behandling av trær som er berørt av ugressdreper: Håndtering av ugressmiddelskade i trær

Innholdsfortegnelse:

Behandling av trær som er berørt av ugressdreper: Håndtering av ugressmiddelskade i trær
Behandling av trær som er berørt av ugressdreper: Håndtering av ugressmiddelskade i trær

Video: Behandling av trær som er berørt av ugressdreper: Håndtering av ugressmiddelskade i trær

Video: Behandling av trær som er berørt av ugressdreper: Håndtering av ugressmiddelskade i trær
Video: Recognizing Herbicide Damage to Trees Training 2024, Kan
Anonim

Ugressmidler har blitt den vanligste løsningen for ugrasbekjempelse, spesielt for kommersielle gårder, langs industriområder og veier og for storskala landskap hvor manuell dyrking er kostbart og tidkrevende, men trær og ugrasmiddel er ikke ofte det blande. Utilsiktet skade fra ugressmiddelbruk er dessverre noen ganger en utilsiktet konsekvens.

Kilder til treugressmiddelskade

Mens målet for ugressmidler, ugresset, ofte blir tatt vare på, kan det ofte være utilsiktet ugressmiddelskade på trær og andre planter også. Treugressmiddelskade er vanskelig å diagnostisere siden den etterligner skade forårsaket av sykdom og insekter.

Treskader fra ugressmidler kan skyldes feil eller upassende påføring av avdrift av tørre eller flytende kjemikalier påført trær i nærheten. Ugressmidler kan også tas opp av et tres røtter inn i dets vaskulære system fra behandlinger i nærheten.

Jordsteriliserende midler brukes ofte på gruslagte områder som innkjørsler og gjerdelinjer. Da absorberer trær som er i nærheten av disse områdene ugressmiddelet, noe som resulterer i ugressskade i trær. Noen ganger kan denne skaden ikke oppstå i flere år etter påføringenfordi kjemikaliet kan forbli i jorda, og når trerøtter vokser, kommer de i kontakt med det.

Behandling av trær som er berørt av ugressdreper

Behandling av trær som er berørt av ugressmiddel er like vanskelig som å diagnostisere det som den skyldige. Årsaken er fordi det finnes mange typer ugressmidler som alle består av forskjellige og varierte kjemikalier. Uten en kostbar kjemisk analyse kan behandlingen handle mye om gjettearbeid.

Forvrengte blader, hemmet vekst, nekrose, for tidlig tap av blader, tilbakefall av grener, brunfarging av blader, gulfarging, marginale bladsvidninger og til og med tredød er alle tegn på ugressmiddelskade.

Hvis en skade er et resultat av avdrift på løvet og oppdages umiddelbart, kan treet sprøytes rikelig med vann som vil redusere effekten, i det minste på løvet.

I tilfelle av jordpåført ugressmiddel, ikke bruk vann. Fjern forurenset jord hvis mulig. Behandlingen er avhengig av typen ugressmiddel. Hvis det er en pre-emergent type, trenger vanligvis ingenting å gjøres. Hvis det er et jordsteriliserende middel som umiddelbart tas opp av røttene, inkorporer jorda med aktivt kull eller organisk materiale. Dette hjelper til med å absorbere ugressmiddelet.

Hvis du vet hvilken type ugressmiddel som er brukt, kontakt produsenten for ytterligere informasjon. Også en sertifisert arborist kan være til hjelp. For å virkelig behandle trærne er det nødvendig å vite hvilken type ugressmiddel som er brukt.

Anbefalt: