Beholderagurker - Informasjon om dyrking av agurker i potter

Innholdsfortegnelse:

Beholderagurker - Informasjon om dyrking av agurker i potter
Beholderagurker - Informasjon om dyrking av agurker i potter

Video: Beholderagurker - Informasjon om dyrking av agurker i potter

Video: Beholderagurker - Informasjon om dyrking av agurker i potter
Video: 7 Tips to Grow Cucumbers in Containers 2024, Kan
Anonim

Sommeragurker, med sin livlige smak og sprø tekstur, er morsomme tillegg til hagen. De ofte vinplantene kan imidlertid ta mye plass og redusere plassen som er tilgjengelig for andre typer planter. Å plante agurker i en beholder sparer hageplass, samtidig som det gir deg et godt vekstmiljø for frukten.

Agurker til gryter

Noen varianter vokser bedre enn andre i containere. Utmerkede alternativer for å velge agurker til potter er busksortene som Hybrid, Salat og Picklebush. Disse vil fortsatt kreve noe staking, men har en mer robust plante som tilpasser seg godt til containere.

Agurker trenger en hann- og hunnblomst for å pollinere med mindre de er partenokarpiske, noe som betyr at de setter frukt uten pollinering. En liten partenokarpisk variant perfekt for containerdyrkede agurker er Arkansas Little Leaf. Bush Baby er en veldig liten 2 til 3 fot (0,6 til 9 m) vinranke, men den krever mange planter for å sikre pollinering.

Fruktutbytte kan være like høyt med agurker som dyrkes i container. Bare undersøk hvilken type frukt du vil ha (burpless, sylting) og sørg for at modningsdagen samsvarer med sonen din.

Planting av agurker i en beholder

Å dyrke agurker i potterhydroponisk har vært en vanlig kommersiell dyrkingsmetode. Hjemmegartneren kan etterligne prosessen eller ganske enkelt dyrke dem i en beholder med jord. De beste resultatene vil imidlertid komme fra sunne plantestarter i stedet for frø.

Lag en jordblanding spesifikk for agurkbehov med en del hver av kompost, pottejord, perlitt og torvmose. Beholderdyrkede agurker trenger rikelig med vann, men du må sørge for at de også har god drenering. Du trenger en stor beholder med flere dreneringshull. Du kan enten bruke en potte av plast eller keramikk for å plante agurker i en beholder, men den bør være minst 30 cm på tvers og 20 cm dyp.

Å dyrke agurker i potter

Beholderagurker er like sprø og friske som de som dyrkes i bakken. Å dyrke agurker i potter lar deg starte plantene tidligere enn de som er plantet i jord. Du kan flytte unge planter til et drivhus eller skjermet område om nødvendig.

Beholderagurker bør settes ut i potter i begynnelsen av mai i de fleste områder. Sett en stake eller espalier i gryten når agurken er ung. Du kan binde vinstokkene til støtten etter hvert som planten vokser.

Oppbevar gryten i et sterkt opplyst område med temperaturer på 21 til 24 C. Se etter insekter og gjødsle med mat med lite nitrogen.

Anbefalt: