Lizard's Tail Information and Care: Growing Lizard's Tail Swamp Lily

Innholdsfortegnelse:

Lizard's Tail Information and Care: Growing Lizard's Tail Swamp Lily
Lizard's Tail Information and Care: Growing Lizard's Tail Swamp Lily

Video: Lizard's Tail Information and Care: Growing Lizard's Tail Swamp Lily

Video: Lizard's Tail Information and Care: Growing Lizard's Tail Swamp Lily
Video: Lizards Tail Plant - TN Nursery 2024, April
Anonim

Hvis du trenger en god, lettstelt plante som nyter godt av mye fuktighet, kan det å dyrke en øglehalelilje være akkurat det du ønsker. Fortsett å lese for øgles haleinformasjon og omsorg.

Lizard's Tail Information

Lizard's tailplants (Saururus cernuus), også kjent som lizard's tail sump liljer og Sauurus lizard's hale, er flerårige planter som kan bli opptil 4 fot (1 m) høye. De har en hårete stilk med svært få, om noen, greiner. Bladene er store og hjerteformede.

Funnet i myrer, langs bredden av dammer og bekker, er det ikke uvanlig å se noe av planten vokse under vann. Dette gir leveområder for små akvatiske virvelløse dyr, som trekker fisk og andre arter. I tillegg, etter at planten dør, brytes den ned av sopp og bakterier som gir mat til akvatiske virvelløse dyr.

Denne interessante planten produserer hvite aromatiske blomster på toppen av de hårete stilkene på motsatt side av det øverste bladet. Blomsterstrukturen er en pigg med masse små hvite blomster som danner en bue. Frøene danner en struktur som ligner på en rynket øglehale. Denne vannelskende arten har en appelsinaroma og sprer seg med jordstengler for å danne kolonier.

Growing Lizard's TailSwamp Lily

Hvis du har et myrområde i hagen din, en liten dam, eller til og med et grunt vannbasseng, som får delvis skygge, kan en øglehaleplante være et godt alternativ. Det er en urteaktig flerårig plante som vokser best i USDA-plantehardhetssonene 4 til 11.

Vannet som en god plante for nybegynnere gartnere, er Halen til Saururus-øglen ikke vanskelig å plante eller ta vare på.

Lizard's Tail Care

Denne planten krever ekstremt lite oppmerksomhet når den først er plantet. Den spres med jordstengler og kan deles ved rotformering. Ingen spesiell omsorg er nødvendig for å overvintre denne planten, og den er ikke mottakelig for insekter eller sykdommer. Så lenge den får mye vann og delvis sol, vil den trives.

Advarsel: Øglens hale kan være giftig hvis den spises i store mengder av mennesker eller dyr. Unngå å plante der dyr søker.

Anbefalt: