Plantepleie av duetrær - Lær om dyrking av duetrær

Innholdsfortegnelse:

Plantepleie av duetrær - Lær om dyrking av duetrær
Plantepleie av duetrær - Lær om dyrking av duetrær

Video: Plantepleie av duetrær - Lær om dyrking av duetrær

Video: Plantepleie av duetrær - Lær om dyrking av duetrær
Video: Aster Scaber side dish (취나물) 2024, April
Anonim

Davidia involucrata er den eneste arten i slekten og er et middels stort tre som er hjemmehørende i høyder på 3 600 til 8 500 fot (1097 til 2591 m.) i det vestlige Kina. Det vanlige navnet på duetreet er i referanse til dets distinkte par av hvite dekkblader, som dingler fra treet som store hvite lommetørklær og faktisk noen ganger refereres til som lommetørkletreet.

Et bract er et modifisert blad som kommer fra stilken ved blomstens utvikling. Vanligvis lite iøynefallende, dekkblader på voksende duetrær er ganske spektakulære i likhet med de strålende røde dekkbladene til julestjerner.

Dove Tree Info

Det pyramideformede duetreet har hjerteformede blader arrangert vekselvis og ca. 2 til 6 tommer (5 til 15 cm) lange. Duetreet blomstrer først i mai med to dekkblader rundt hver blomst; nedre bracts er 3 tommer (7,6 cm.) brede og 6 tommer (15 cm.) lange mens de øvre bracts er halvparten av det. Blomster blir til drupes, som deretter modnes til rillede kuler som inneholder rundt 10 frø.

En liten sidemerknad angående duetreinformasjon er at den er oppk alt etter Armand David (1826-1900), en fransk misjonær og naturforsker som bodde i Kina fra 1862-1874. Ikke bare var han den første vestlendingen som gjenkjente og samlet inn prøverav duetrær, men han er også ansvarlig for å være den første til å beskrive kjempepandaen.

De løvfellende duetrærne oppnår en høyde på 6 til 18 m med en bredde på 6 til 10,6 m, og selv om de blir stadig dyrket, er de kategorisert som truet.

I dag får gartnere premien for dyrking av duetrær for de prangende dekkbladene, men arten har eksistert siden paleocen, med fossiler fra dens eksistens funnet i Nord-Amerika.

Vekstbetingelser for duetre

Vekstforhold for duetre i de høyere høydene i Kina gir oss en pekepinn på hvilke forhold som må etterlignes for optimal vekst. En moderat dyrkende, duetreplantepleie bør utføres i USDA-sonene 6-8.

Spleie av duetrær krever et sted med sol til delvis skygge i fuktig, godt drenerende jord, selv om den trives i solrikere forhold.

Pass på å velge et planteområde som er beskyttet mot vind og områder med stående vann. Denne prøven er ikke tørketolerant, så sørg for å opprettholde en vanlig vanningsplan, men ikke drukn den!

Ta med litt tålmodighet med plantepleie av duetreet – treet kan ta 10 år å blomstre – men med riktig stell vil det gi deg og din familie mange års glede.

Anbefalt: