Delphinium Planting - How To Grow Delphinium Flowers

Innholdsfortegnelse:

Delphinium Planting - How To Grow Delphinium Flowers
Delphinium Planting - How To Grow Delphinium Flowers

Video: Delphinium Planting - How To Grow Delphinium Flowers

Video: Delphinium Planting - How To Grow Delphinium Flowers
Video: How to Grow Delphinium Flowers From Seed - From Planting Seed to Flowering Delphinium Plant 2024, April
Anonim

Delphinium-blomster forskjønner sommerhagen med prangende, piggete blomster på en høy, noen ganger ruvende stilk. Delphiniums kommer i en rekke nyanser. Mange gartnere lurer på hvordan man dyrker delphinium og noen unngår å plante dem etter å ha hørt at planten er vanskelig å dyrke. Hva er hemmelighetene til riktig pleie av delphinium? Les mer for tips om delphinium planting og hvordan du får best mulig ytelse fra dyrking av delphinium planter.

Om delphiniumplanter

Man tenker ofte på delphiniumplanter (Delphinium) som å ha ekte blå blomster, som er den vanligste fargen. Men mange hybrider er tilgjengelige i nyanser av rosa, lavendel, rød, hvit og gul. Blomstene kan være enkle eller doble.

Delphiniumplanting er vanligvis på baksiden av bedet, hvor blomsterpigger kan bli 2 til 6 fot (0,6-2 m) høye. Delphinium blomster er ofte plantet i masser eller grupper. Kortere varianter er nyttige i andre områder av hagen.

How to Grow Delphinium

Druk delphiniumplanter i et solrikt område med jord som er konstant fuktig. Ikke la dem tørke ut. Mulch hjelper til med å holde på fuktighet og holder røttene kjølige. Ytelsen til denne prøven forbedres når du dyrker delphiniumplanter i nøytral til svakt alkalisk jord-pH. Jord skal være godtdrenering.

Spleie av delphinium bør omfatte regelmessig gjødsling om våren når planten begynner å vokse, og i blomstringsperioden. Arbeid i godt kompostert organisk materiale som råtnet kugjødsel, eller bruk en grunnleggende 10-10-10 granulær gjødsel. Gulende blader eller hemmet vekst indikerer ofte at planten trenger mer gjødsel.

Soleksponering er et annet aspekt ved pleie av delphinium som gartneren må passe på for at de prangende blomstene skal vises. Mild morgensol er å foretrekke fremfor delphinium-plantene, som er kresne når det gjelder ekstreme temperaturforskjeller. Sørg for ettermiddagsskygge, spesielt når de plantes i varmere soner.

Spesielle tips for delphiniumplanter

Et viktig aspekt ved å ta vare på tanken om å være vanskelig delphinium, er å deadheade de første blomstringene på forsommeren. Fjern blomsterstengler når blomstringen er brukt opp. Når alle oppblomstringer er fjernet og fuktighets- og gjødslingskravene er oppfylt, kan en gartner forvente en rik blomstring på sensommeren eller tidlig høst. Det er da delphinium-blomstene er på sitt vakreste. Ofte kan dette være siste utstilling for den kortvarige stauden, men den slående skjønnheten og langvarige blomstringene er verdt innsatsen.

Høyere varianter kan kreve staking, spesielt når de plantes i områder med mye regn eller vind. Stilkene er hule og knekker lett under denne typen stress.

Noen sykdommer og skadeinsekter kan angripe delphiniums; hold øye med unge planter, og når du planter delphiniums, sørg for at jordforholdene er riktige for planten. Delphiniums kanforplantes fra frø eller basale stiklinger, men ikke forplant fra syke planter.

Nå som du har lært hvordan du dyrker delphiniums, kan du komme i gang med delphiniums dyrket fra frø, og starte innendørs på senvinteren. Legg til noen nye delphinium-planter hvert år, slik at du alltid har de prangende blomstene i hagen din.

Anbefalt: