Hvordan tiltrekke seg rovfugler – bruk av rovfugler som skadedyrbekjempelse i hager

Innholdsfortegnelse:

Hvordan tiltrekke seg rovfugler – bruk av rovfugler som skadedyrbekjempelse i hager
Hvordan tiltrekke seg rovfugler – bruk av rovfugler som skadedyrbekjempelse i hager

Video: Hvordan tiltrekke seg rovfugler – bruk av rovfugler som skadedyrbekjempelse i hager

Video: Hvordan tiltrekke seg rovfugler – bruk av rovfugler som skadedyrbekjempelse i hager
Video: How to Attract Birds to Your Garden-Tutorial 2024, Kan
Anonim

Fugletitting er en naturlig morsom hobby, som lar hobbyisten se en rekke vakre og unike dyr. De fleste gartnere setter ut matere for å tiltrekke sangfugler og migrerende arter til hagen deres. Rovfugler i hagen er ikke like vanlige, men de kan dukke opp når matkilden deres er så lett tilgjengelig. De kan være verdifulle som en kontroll mot gnagere som uunngåelig dukker opp for å rense frø som har mistet eller beskytte grønnsaks- og fruktplantene dine også.

Å tiltrekke rovfugler til hager krever at du skaper et attraktivt habitat for rovdyrene. Oppdag hvordan du tiltrekker rovfugler og beskytter hagen din mot gnagere og invaderende skadedyr.

Tattrahere rovfugler til hager

Tilstedeværelsen av rovfugler i hagen er en blandet velsignelse. De kan lage utmerkede gnagerkontroller, men de har også en tendens til å spise de små sangfuglene som liver opp hagen. Det finnes et bredt utvalg av rovfugler avhengig av hvor du bor. Du kan til og med være så heldig å få øye på nasjonens fugl, den skallete ørnen.

Arten i området ditt vil bli kjent med det lokale byttedyret og vil lett komme til ethvert område der den viktigste matkilden deres er rikelig. Det betyr at hvis duhar et gnagerproblem, vil jegerne komme. Du kan oppmuntre dem til å bli ved å sørge for hekkesoner, tredekke og abbor, vann og ved å holde hunder og støyende mennesker ute av området.

Å bruke rovfugler som skadedyrbekjempelse er ikke en presis metode, men det er definitivt organisk og naturlig og vil gi deg et fascinerende dyr å se på.

Common Garden Birds of Prey

Hvilken type fugler som er tilgjengelig som skadedyrbekjempelse vil variere på grunn av klima og miljø:

  • Nær vann vil du sannsynligvis se fiskeørn og ørn.
  • I åpne beitemarker og åker kan du se tårnfalk og hauker.
  • Tykt skogkledde områder er vert for ugler og skjærefugler.
  • Sparrowhauker er vanlige i mange hagemiljøer.

Dine lokale rovfugler vil bli vanlige besøkende hvis det er et komplementært miljø i hagen din. De innfødte fuglene er ikke de eneste du kan tiltrekke deg. Trekkende rovfugler er også uregelmessige besøkende i området og kan lokkes til å spise i hagen din.

Å tiltrekke seg rovfugler til hager kan være nyttig for å kontrollere gnagerpopulasjoner, men husk at de ikke bare spiser rotter. Fuglene vil også ta jordekorn, kaniner og ekorn så vel som andre gnagere. Vær forberedt på synet av søtere dyr som byttedyr samt irriterende rotter og mus. Vanlige hagerovfugler vil ikke skille mellom ville byttedyr og kjæledyrkaninen din, så vær forsiktig hvis du har en kaninbu utenfor.

Hvordan tiltrekke rovfugler

Rovfugler trenger rikelig med levende byttedyr, vann og hekking ellersoveplasser. Det første kravet er oppfylt hvis du har et gnagerproblem, og det er lett å sette ut vann hvis du ikke er i nærheten av en naturlig vannkilde.

Å la gress vokse opp eller la en åker naturalisere seg vil gi dekning til gnagere i åpne områder. Hold disse områdene klippet slik at rovfuglene lett kan oppdage byttet sitt. I skogkledde rom vil trærne gi både jaktdekke og rasteplasser for fuglene, men de som jakter på åpne områder kan trenge litt hjelp.

Du kan bygge en kombinasjon av abbor og hekkekasse, slik at fuglene oppfordres til ikke bare å jakte i nærheten av deg, men også hekke i nærheten av deg. Disse er vanligvis høye stolper med horisontale stivere og en trekasse for hekkende babyer. Hold området så naturlig og innbydende som mulig når du bruker rovfugler som skadedyrbekjempelse.

Anbefalt: