Dollar Spot Eller Spider Webs On Lawn: Reasons For Webs On Lawn Grass

Innholdsfortegnelse:

Dollar Spot Eller Spider Webs On Lawn: Reasons For Webs On Lawn Grass
Dollar Spot Eller Spider Webs On Lawn: Reasons For Webs On Lawn Grass

Video: Dollar Spot Eller Spider Webs On Lawn: Reasons For Webs On Lawn Grass

Video: Dollar Spot Eller Spider Webs On Lawn: Reasons For Webs On Lawn Grass
Video: Webs on Lawn - Lawn Fungus 2024, Kan
Anonim

Edderkoppnett på gress som er fuktig med morgendugg kan være et symptom på et større problem som kalles dollarflekksopp. Det forgrenede mycelet til dollarflekksopp ser ut som edderkoppnett eller spindelvev på morgengress, men i motsetning til edderkoppnett, forsvinner dollarflekkmycel når duggen tørker. La oss lære mer om disse banene på plengress.

Dollarflekksopp på plener

Soppen har fått navnet sitt fra de brune flekkene den forårsaker i plenen. De begynner omtrent på størrelse med en sølvdollar, men du legger kanskje ikke merke til dem før de vokser og sprer seg til store, uregelmessig formede områder. Flekkene ligner de som er forårsaket av tørke, men mer vann gjør bare problemet verre.

Organismene som forårsaker dollarflekksopp på plener (Lanzia og Moellerodiscus spp. – tidligere Sclerotinia homoecarpa) er alltid til stede, men de tar bare tak og begynner å vokse når plenen er under stress. Utilstrekkelig nitrogen er en primær årsak, men tørke, overvanning, feil klippehøyde, tung tekke og dårlig lufting kan alle bidra til sykdommen. I nærvær av stress oppmuntrer varme dager og kjølige netter til rask soppvekst.

Godt plenvedlikehold er den beste måten å bekjempe dollarflekksopp. Gjødsle regelmessig med mengden anbef alt på gjødseletiketten. Vann ukentlig innfraværet av regn. Påfør vannet tidlig på dagen slik at gresset rekker å tørke før kvelden faller på. Fjern overflødig tekke for å la vann og gjødsel komme til røttene.

Soppdrepende midler kan hjelpe til med å behandle dollarflekksopp, men de anbefales bare når godt plenvedlikehold ikke klarer å få den under kontroll. Soppdrepende midler er giftige kjemikalier som du bør bruke med forsiktighet. Velg et produkt merket for å behandle dollarflekksykdom og følg instruksjonene nøye.

Grasspider Webs on Lawn

Hvis du ser vev på plengresset til tross for riktig plenvedlikehold og uten de karakteristiske brune flekkene, kan du ha gressedderkopper. Det er enkelt å identifisere gressedderkopper fordi edderkoppene sjelden forlater nettet.

Se etter kjegleformede edderkoppnett i gresset. Edderkoppene liker å gjemme seg i en del av nettet i ly av nedfallne løv, steiner eller rusk. De løper raskt til en annen del av nettet når de blir forstyrret, og de kan gi et smertefullt, men ellers ufarlig, bitt.

Gressedderkopper er gunstige fordi de fanger og spiser insekter som lever av plengress.

Anbefalt: