Nettle Leaf Plantemat – Lær om næringsstoffer i brenneslegjødsel

Innholdsfortegnelse:

Nettle Leaf Plantemat – Lær om næringsstoffer i brenneslegjødsel
Nettle Leaf Plantemat – Lær om næringsstoffer i brenneslegjødsel

Video: Nettle Leaf Plantemat – Lær om næringsstoffer i brenneslegjødsel

Video: Nettle Leaf Plantemat – Lær om næringsstoffer i brenneslegjødsel
Video: MARTHA PANGOL & DANIELA - ASMR SUPER RELAXING MASSAGE with ALOE VERA, Facial Mask 2024, Kan
Anonim

Ugress er egentlig bare planter som har utviklet seg til å forplante seg raskt. For de fleste er de en plage, men for noen, som innser at de bare er planter, en velsignelse. Brennesle (Urtica dioica) er et slikt ugress med en rekke fordelaktige bruksområder, fra en matkilde til en medisinsk behandling til hagegjødsel for brennesle.

Næringsstoffene i brenneslegjødsel er de samme næringsstoffene som planten inneholder, som er gunstige for menneskekroppen, for eksempel mange mineraler, flavonoider, essensielle aminosyrer, proteiner og vitaminer. En neslebladplantemat vil ha:

  • Klorofyll
  • Nitrogen
  • Iron
  • Kalium
  • Copper
  • Sink
  • Magnesium
  • Calcium

Disse næringsstoffene, sammen med vitamin A, B1, B5, C, D, E og K, kombineres for å skape en styrkende og immunbygger for både hagen og kroppen.

Hvordan lage brenneslegjødsel (gjødsel)

Hagegjødsel for brennesle omtales også som brenneslegjødsel, både på grunn av bruken som næringskilde for planter og muligens også på grunn av lukten når den brygger. Det finnes en rask metode for å lage brenneslegjødsel og en langtrekkende metode. Enten metodekrever brennesle, åpenbart som enten kan plukkes om våren eller kjøpes i helsekostbutikk. Sørg for å bruke verneklær og hansker når du plukker nesle, og unngå å plukke i nærheten av en vei eller andre områder der de kan ha blitt sprayet med kjemikalier.

Hurtigmetode: For den raske metoden, bratt 1 unse (28 g.) brennesle i 1 kopp (240 ml.) kokende vann i 20 minutter til en time, sil deretter bladene og stilkene ut og kast i kompostbeholderen. Fortynn gjødselen 1:10 og den er klar til bruk. Denne raske metoden vil gi et mer subtilt resultat enn følgende metode.

Langholdig metode: Du kan også lage hagegjødsel med brennesle ved å fylle en stor krukke eller bøtte med blader og stilker, og blåse løvet først. Vekt ned brenneslene med en murstein, belegningsstein eller hva du måtte ha liggende og dekk deretter til med vann. Fyll kun tre fjerdedeler av bøtta med vann for å gi plass til skummet som vil dannes under bryggeprosessen.

Bruk ikke-klorert vann, muligens fra en regntønne, og sett bøtta på et halvt solfylt område, helst vekk fra huset siden prosessen sannsynligvis vil stinke litt. La blandingen stå i én til tre uker for å gjære, rør om hver dag til den slutter å boble.

Bruk brennesle som gjødsel

Til slutt sil du ut brenneslene og fortynn blandingen med en del gjødsel til 10 deler vann for vanning av planter eller 1:20 for direkte bladpåføring. Den kan legges til kompostbeholderen for å stimulere nedbrytningen også.

Ved bruk av brenneslesom gjødsel, husk at noen planter, som tomater og roser, ikke nyter de høye jernnivåene i brenneslegjødsel. Denne gjødselen fungerer best på bladplanter og tunge matere. Start med lave konsentrasjoner og gå videre derfra. Vær forsiktig når du bruker brennesle som gjødsel siden blandingen utvilsomt fortsatt vil inneholde prikler, noe som kan være ganske smertefullt.

Denne gratis, om enn noe stinkende, maten er enkel å lage og kan fortsette å toppes gjennom året ved å tilsette flere blader og vann. På slutten av vekstsesongen legger du ganske enkelt nesleavfall i kompostbeholderen og legger hele prosessen til sengs til våren plukker tid.

Anbefalt: