About Soil Biofungicide - How Do Biofungicides Work For Plants

Innholdsfortegnelse:

About Soil Biofungicide - How Do Biofungicides Work For Plants
About Soil Biofungicide - How Do Biofungicides Work For Plants

Video: About Soil Biofungicide - How Do Biofungicides Work For Plants

Video: About Soil Biofungicide - How Do Biofungicides Work For Plants
Video: How To Use Trichoderma Viride In Gardening (IN HINDI) Biofungicide Trichoderma | Mission Gardening 2024, Kan
Anonim

Planter kan være mottakelige for en rekke patogener, og akkurat som en forkjølelse i en skolegruppe med barn, kan de raskt passere, og potensielt infisere en hel avling. En nyere metode for å kontrollere sykdom blant drivhus og andre kommersielle avlinger kalles jordbiofungicid. Hva er et biofungicid og hvordan virker biofungicider?

Hva er et biofungicid?

Et biofungicid består av nyttige sopp og bakterier som koloniserer og angriper plantepatogener, og dermed hindrer sykdommene de forårsaker. Disse mikroorganismene finnes ofte og naturlig i jord, noe som gjør dem til et miljøvennlig alternativ til kjemiske soppdrepende midler. I tillegg reduserer bruk av biofungicider i hager som et integrert sykdomsbehandlingsprogram risikoen for at patogener blir resistente mot kjemiske soppdrepende midler.

Hvordan virker biofungicider?

Biofungicider kontrollerer andre mikroorganismer på de fire følgende måtene:

  • Gjennom direkte konkurranse vokser biofungicider en defensiv barriere rundt rotsystemet, eller rhizosfæren, og beskytter dermed røttene mot skadelige angripende sopp.
  • Biofungicider produserer også et kjemikalie som ligner på et antibiotikum, som er giftig for det invaderende patogenet. Denne prosessen kalles antibiotika.
  • I tillegg angriper biofungicider og lever av det skadelige patogenet. Biofungicidet må være i rhizosfæren enten før eller samtidig med patogenet. Predasjon av biofungicidet vil ikke påvirke det skadelige patogenet hvis det introduseres etter at det har infisert røttene.
  • Til slutt, introduksjonen av et biosoppdrepende middel setter i gang plantens egne immunforsvarsmekanismer, noe som gjør den i stand til å bekjempe det invaderende skadelige patogenet.

Når skal man bruke et biofungicid

Det er viktig å vite når man skal bruke et biofungicid. Som forklart ovenfor, vil introduksjon av et biofungicid ikke "kurere" en allerede infisert plante. Ved bruk av biofungicider i hagen må de påføres før sykdomsutviklingen starter. Tidlig påføring beskytter røttene mot angripende sopp og oppmuntrer til kraftig utvikling av rothår. Biofungicider bør alltid brukes sammen med den grunnleggende kulturelle kontrollen av sanitæranlegg, som er den første forsvarslinjen for beskyttelse mot sykdom.

Som alle soppdrepende midler, bør bruk av biologiske soppdrepende produkter brukes i henhold til produsentens instruksjoner. De fleste biofungicider kan brukes av organiske dyrkere, er generelt tryggere enn kjemiske soppdrepende midler, og kan brukes sammen med gjødsel, rotforbindelser og insektmidler.

Biofungicider har kortere holdbarhet enn sine kjemiske motparter og er ikke en kur for infiserte planter, men snarere en naturlig forekommende metode for å kontrollere sykdom før infeksjon.

Anbefalt: