Fôring av orkideplanter - informasjon om gjødsel for orkideer

Innholdsfortegnelse:

Fôring av orkideplanter - informasjon om gjødsel for orkideer
Fôring av orkideplanter - informasjon om gjødsel for orkideer

Video: Fôring av orkideplanter - informasjon om gjødsel for orkideer

Video: Fôring av orkideplanter - informasjon om gjødsel for orkideer
Video: Lyrical : Abhi Abhi Toh Mile Ho | Jism 2 | Sunny Leone, Randeep Hooda, Arunnoday Singh 2024, April
Anonim

Orkideer er vakre, eksotiske innendørsplanter som gir eleganse til ethvert rom. Å mate orkideplanter er avgjørende for levende løvverk og blomstring. Når orkideer er sunne, vil de produsere store, vakre og rikelige blomster. Følg disse parameterne når du gjødsler orkideer for best resultat.

Slags gjødsel for orkideer

Orkideer dyrket i bark– Når en orkide dyrkes i bark, inneholder jorden en lavere mengde nitrogen. Ved gjødsling må vi ta igjen denne nitrogenmangelen. Bruk en vannløselig gjødsel med høyere nitrogennivåer som 30-10-10 eller 15-5-5. De høyere nivåene av nitrogen vil gi planten det nivået av næringsstoffer den trenger.

Orkideer dyrket norm alt– Orkideer som ikke dyrkes i bark har norm alt en bedre balanse av næringsstoffer. En vannløselig 20-20-20 gjødsel er egnet for denne typen bruk. For å øke blomstringen neste år, bruk en gjødsel med høyt fosfor som 10-30-20 om høsten.

Når skal man gjødsle orkideer

Orkideer bør befruktes minst én gang i måneden. For best resultat bør imidlertid gjødsel fortynnes og påføres ukentlig, spesielt i vekstsesongen. Om vinteren, når planten er i dvale, gå tilbake til en gang i månedengjødsling og bruk halvparten så mye orkidegjødsel.

stell og fôring av orkideer

Ukentlig– Ved påføring ukentlig, fortynn løsningen fire ganger så mye som pakken anbefaler. Vann orkideen med gjødsel som vanlig vanning, pass på at du ikke får noe på bladene. Skyll planten med rent vann minst en gang i måneden for å fjerne ubrukt gjødsel.

Månedlig– Ved påføring månedlig i vekstsesongen, bruk følgende pakkeinstruksjoner. Ved påføring månedlig i hvileperioden, fortynn dobbelt så mye, og påfør deretter. Skyll planten minst én gang i måneden med rent vann.

Problemer med å mate orkideplanter

Hvis du merker at orkidebladene visner, er det sannsynligvis på grunn av for mye gjødsel. Dette er et vanlig problem med planter som vokser i områder med lite lys. Flytt planten til et lysere område og bruk mindre gjødsel eller fortynn den ytterligere.

Hvis dette ikke hjelper, kan det hende du har et annet problem. Pass på at du ikke overvanner planten din og at du ikke får vann på bladene.

Anbefalt: