Tachinid-fluer i hager – Er Tachinid-fluer fordelaktige

Innholdsfortegnelse:

Tachinid-fluer i hager – Er Tachinid-fluer fordelaktige
Tachinid-fluer i hager – Er Tachinid-fluer fordelaktige

Video: Tachinid-fluer i hager – Er Tachinid-fluer fordelaktige

Video: Tachinid-fluer i hager – Er Tachinid-fluer fordelaktige
Video: Mouche Tachinidae qui butine des fleurs 2024, Kan
Anonim

Du har sannsynligvis sett en tachinidflue eller to surre rundt i hagen, uvitende om viktigheten. Så hva er tachinidfluer og hvordan er de viktige? Fortsett å lese for mer informasjon om tachinidfluer.

Hva er Tachinid-fluer?

En tachinidflue er et lite flygende insekt som ligner en husflue. De fleste typene er mindre enn 1 cm lange. De har vanligvis noen få hår som stikker opp og peker bakover og er grå eller svarte i fargen.

Er Tachinid-fluer nyttige?

Tachinid-fluer i hager er veldig fordelaktige fordi de dreper skadedyr. I stor grad på grunn av størrelsen plager de ikke mennesker, men gjør ting vanskelig for hageskadedyr. Tachinidae kan enten legge egg som en vert vil konsumere og senere dø, eller voksne fluer vil sette egg direkte inn i vertskroppene. Når larven utvikler seg inne i verten, dreper den til slutt insektet den lever inni. Hver art har sin egen foretrukne metode, men de fleste velger larver eller biller som verter.

I tillegg til å drepe uvelkomne hageskadedyr, hjelper tachinidfluer også med å bestøve hager. De kan overleve i høyere høyder der bier ikke kan. Områder uten bier kan ha stor nytte av denne fluens pollineringsferdigheter.

Typer Tachinid-flueri hager

Det finnes en rekke tachinid-fluearter, noe som betyr at det er uunngåelig at du på et tidspunkt kommer over en i hagen. Her er noen:

  • Voria ruralis – Denne flua angriper kålslyngelarver. En kvinnelig tachinid vil legge egg på en larve og deretter vil larver utvikle seg inne i insektet. Til slutt dør larven.
  • Lydella thompsoni – Denne flua retter seg mot den europeiske maisboreren og gjør det mye enklere å dyrke mais. Det er på grunn av dette at arten har blitt introdusert til forskjellige deler av USA flere ganger.
  • Myiopharus doryphorae – Denne tachiniden lever på Colorado-potetbillen. Eggene legges i billens larver og utvikles inne i insektet etter hvert som det vokser. Snart blir billen drept og tachinidene lever videre for å legge flere egg.
  • Myiopharus doryphorae – Denne flua er en parasitt av squashbugs. Fluelarvene graver seg inn i vertens kropp. Snart kommer maggoten ut av kroppen og verten dør like etter.

Anbefalt: