Ugrasdrepere før fremvekst – hvordan ugressmidler før fremvekst fungerer

Innholdsfortegnelse:

Ugrasdrepere før fremvekst – hvordan ugressmidler før fremvekst fungerer
Ugrasdrepere før fremvekst – hvordan ugressmidler før fremvekst fungerer

Video: Ugrasdrepere før fremvekst – hvordan ugressmidler før fremvekst fungerer

Video: Ugrasdrepere før fremvekst – hvordan ugressmidler før fremvekst fungerer
Video: Дэниел Шмахтенбергер: Уничтожат ли нас технологии? 2024, April
Anonim

Selv den mest årvåkne gartneren vil ha et ugress eller to i plenen. Ugressmidler er nyttige i kampen mot ettårig, flerårig og toårig ugress, men du må vite når du skal bruke dem og hvilke som er mest effektive mot et bestemt ugressproblem.

Ugrasmidler før fremvekst brukes på etablerte plener som en del av en årlig innsats for å bekjempe planteskadegjørere. Hva er pre-emergent ugressmidler? Disse kjemiske sammensetningene brukes før ugress tar tak for å drepe spedbarns rotsystemer og hindre dem i å vokse. Finn ut hvordan pre-emergent ugressmidler fungerer slik at du kan avgjøre om de er riktig metode for deg.

Hva er pre-emergent ugressmidler?

Ugrasmidler før oppvekst brukes før du ser ugresset for å hindre at det dukker opp i hagen eller plenen. Dette betyr ikke at kjemikaliene forstyrrer spiringen, men snarere stopper de dannelsen av nye rotceller i ugressplanter.

Uten ugress kan ikke frøplantene fortsette å mate og vokse, og de dør bare tilbake. Hele denne prosessen skjer på jordnivået under gresstråene og tekken på gresset, slik at du aldri trenger å se det spirede ugresset. Timing, vær og typen ugress som er problematisk i hagen vildikter den nøyaktige formelen og søknaden for bruk av pre-emergents.

Hvordan pre-emergents fungerer

Kjemikaliene i pre-emergent ugrasmidler er ikke effektive på vegetative knopper som spirer fra eksisterende røtter eller jordstengler. De kan heller ikke brukes på et preparert gresssåbed, fordi deres rotdemping hos unge planter også vil påvirke spirende gress.

Etablerte planter har ingenting å frykte, siden rotsystemet deres allerede er utviklet og planten er solid og sunn. Pre-emergent info indikerer at det er det følsomme rotvevet til nylig spirede frøplanter som blir drept, noe som resulterer i fullstendig plantedød.

Flerårig ugress utvikler tykke vedvarende voksne røtter som spirer igjen om våren, noe som gjør dem vanskelige å kontrollere med en pre-emergent formel. Ettårig ugress er i to klasser: vinter og sommer ettårige. Tidspunktet for en ugrasmiddel før fremvekst for hver av dem, må samsvare med spiringsperioden for ugressarten. Biennale ugress, som løvetann, kontrolleres ikke av en pre-emergent fordi de produserer frø som spirer nesten året rundt.

Pre-Emergent Info for Applications

Som med de fleste plantekjemikalier, vil været og typen ugress påvirke påføringsmetoden. Når du bruker pre-emergents for vinteren ettårige, påfør om høsten fordi det er når frøene spirer. Etårige sommerplanter spirer om våren, og det er det riktige tidspunktet for å påføre en pre-emergent. Hvis du er usikker på hvilken type ugress som er den mest plagsomme, er det sikkert at en vårpåføring vil kontrollere mesteparten avskadedyr.

Pre-emergent ugrasmidler krever vann for å aktivere dem og frakte kjemikaliet ned til rotsystemene til nyspiret ugress. Bruk aldri en ugressmiddelspray når det er vind for å forhindre skade på andre planter. Omgivelsestemperaturen må være over frysepunktet og jorda skal være brukbar. Rådfør deg med produsentens etikett for ugressvariantene produktet er effektivt mot og metoden og tidspunktet for påføring.

Anbefalt: