Hager og skilpadder – lage en utendørs skilpaddehage eller dam

Innholdsfortegnelse:

Hager og skilpadder – lage en utendørs skilpaddehage eller dam
Hager og skilpadder – lage en utendørs skilpaddehage eller dam

Video: Hager og skilpadder – lage en utendørs skilpaddehage eller dam

Video: Hager og skilpadder – lage en utendørs skilpaddehage eller dam
Video: Vores seere har fundet den værste gift for skildpadder 2024, Kan
Anonim

Hage- og damskilpadder er en gave fra naturen. Hvis du har en hagedam, er det flere ting du kan gjøre for å oppmuntre skilpadder til å bosette seg. Du vil glede deg over å se disse interessante dyrene gå i hverdagen mens du hjelper et dyr som sliter med å overleve på grunn av krympende naturlige habitater. La oss finne ut mer om å tiltrekke skilpadder inn i hagen.

Hvordan tiltrekke seg skilpadder

Fra en akvatisk skilpaddes synspunkt har den ideelle hagedammen mange planter og insekter som mat, i tillegg til strukturelle funksjoner som små viker langs kanten av dammen og steinrøyser for klatring og gjemming. Grav grunne viker med en spade for å skape mikromiljøer som vil gi ly for skilpadder i hagedammer. Bruk steiner av varierende størrelse for å bygge påler med sprekker.

Den frodige vegetasjonen i og rundt dammen vil garantert tiltrekke seg skilpadder. Planter gir skygge, ly og mat. De tiltrekker seg også insekter, som er en viktig kilde til protein i skilpaddens kosthold. Preferanser avhenger av arten. Plant en variasjon slik at du er sikker på å ha noe for enhver smak.

Boksskilpadder, en av de mer vanlige nordamerikanske skilpaddene, liker å tilbringe tiden i skyggefulle områder med mye bladstrø på bakken. Desove under løvstrø om natten og tunnel rundt i det om dagen. Disse altetende dyrene spiser et bredt spekter av planter og insekter og virker spesielt glad i snegler. Fullfør din boksskilpaddehage ved å tilby en liten myr eller fuktig område hvor de kan kjøle seg ned på varmen på dagen.

Hvis du vil at boksskilpadder skal forbli i hagen året rundt, sørg for et sted for dem å dvale fra oktober til jorda varmes opp om våren. De liker å tunnelere under en liten børstehaug når været blir kaldt. Om sommeren trenger de et åpent, solrikt område for egglegging.

Unngå bruk av ugressmidler og insektmidler i din utendørs skilpaddehage. Økologisk hagearbeid fører til sunne skilpadder, og i sin tur vil de bidra til å holde insektene og ugresset under kontroll.

Anbefalt: