Lizard Control In Gardens - How To Get kvitt øgler i landskapet

Innholdsfortegnelse:

Lizard Control In Gardens - How To Get kvitt øgler i landskapet
Lizard Control In Gardens - How To Get kvitt øgler i landskapet

Video: Lizard Control In Gardens - How To Get kvitt øgler i landskapet

Video: Lizard Control In Gardens - How To Get kvitt øgler i landskapet
Video: Start samtale | Kurs i Microsoft Teams | Utdannet.no 2024, April
Anonim

Landskap og hager er fylt med planter og insekter, og noen ganger andre besøkende. Øgler, for eksempel, er vanlig i varme områder der mat og dekke er rikelig. Selv om de i stor grad er nyttige, er noen gartnere bekymret for å bli kvitt øgler, enten bekymret for at de vil begynne å gumle planter eller at de kan bite barn eller kjæledyr. Å administrere øglebestander kan være en vanskelig oppgave, men å gjøre miljøet mindre behagelig for dem kan få disse krypdyrene til å snuble inn i naboens hekk.

Lizard Control in Gardens

En vanlig bekymring fra huseiere som ser øgler i hagen deres for første gang, er hvordan de kan hindre øgler fra å spise hageplanter og -produkter. Den gode nyheten er at hvis øglen du ser er en ekte øgle og ikke en annen type reptil, trenger du ikke å bekymre deg – de fleste av disse dyrene er rovdyr. Øgler dukker opp i hager som er vanskelige å kontrollere, men smakfulle insekter som biller, maur, veps, bladlus, gresshopper og edderkopper.

Til tross for bruken i hagen, er noen gartnere døde mot øgler i landskapet. Å motvirke øgler er den beste planen for folk som vil ha dem borte, siden mange arter er beskyttet – drepe dem eller ta dem innendørs somkjæledyr er strengt regulert.

Hvordan bli kvitt øgler

Selv øglehatere er generelt bekymret for å bruke kjemikalier i hagen deres og kan spørre: "Hva frastøter øgler naturlig?" Sannheten er at den beste formen for øglekontroll i hager starter med å fjerne dekke og ødelegge insektbestander. Fjerning av rusk, åpne opp tykke busker med lavthengende greiner og fjerning av vannkilder vil gjøre øglenes opphold i hagen mye mindre behagelig.

Hvis du går lenger og forsegler eventuelle gjemmesteder som undersiden av skur og dekk med jernvareduk, vil invaderende øgler ikke ha noe sted å gjemme seg under varmen på dagen. Det er viktig å kontrollere insektene som tiltrekker øglene – når alt kommer til alt, når øglene er borte, kan disse insektene ta over og spise hagen din til fillete vegetative stubber.

Noen gartnere bruker en varm saus-spray rundt omkretsen av steder de ønsker å hindre øgler fra å trenge inn, for eksempel hus eller lavtvoksende planter, som jordbær. Hvis du vil prøve dette hjemmemiddelet, husk å påføre det ofte, siden det vil bryte ned raskt i miljøet.

Anbefalt: