Oleander Caterpillar Control In Gardens – How To Get Rid Of Oleander Caterpillars

Innholdsfortegnelse:

Oleander Caterpillar Control In Gardens – How To Get Rid Of Oleander Caterpillars
Oleander Caterpillar Control In Gardens – How To Get Rid Of Oleander Caterpillars

Video: Oleander Caterpillar Control In Gardens – How To Get Rid Of Oleander Caterpillars

Video: Oleander Caterpillar Control In Gardens – How To Get Rid Of Oleander Caterpillars
Video: Get Rid of Pest Caterpillars In The Garden Once And For All! 2024, April
Anonim

Oleanderplantelarvene er innfødt i den karibiske regionen og er en fiende av oleandere i kystområdene i Florida og andre sørøstlige stater. Oleanderlarveskader er lett å gjenkjenne, siden disse oleanderskadedyrene spiser det ømme bladvevet, og etterlater årene intakte. Mens skade på oleanderlarve sjelden dreper vertsplanten, avblader den oleanderen og gir bladene et skjelettlignende utseende hvis den ikke kontrolleres. Skaden er i stor grad estetisk. Les videre for å lære hvordan du blir kvitt oleanderlarvene.

Oleander Caterpillar livssyklus

I voksenstadiet er oleanderplantelarvene umulige å gå glipp av, med iriserende, blågrønn kropp og vinger med lys rødlig oransje på tuppen av magen. Vingene, kroppen, antennene og bena er merket med små, hvite prikker. Den voksne oleandervepsmøllen er også kjent som prikketepsen på grunn av dens markering og vepselignende form.

Oleanderlarvehunnen lever bare i fem dager, noe som er god tid til å legge klynger av kremhvite eller gule egg på undersiden av ømme blader. Så snart eggene klekkes, lys oransje og svartlarver begynner å spise på oleanderbladene.

Når de er fullvoksne, pakker de seg inn i silkemyke kokonger. Puppene sees ofte plassert i trebark eller under takskjegget på bygninger. Hele oleanderlarvens livssyklus strekker seg over et par måneder; ett år er god tid for tre generasjoner med oleanderplantelarver.

Hvordan bli kvitt Oleanderlarvene

Oleander larvekontroll bør begynne så snart du ser larvene på bladene. Plukk larvene av for hånd og slipp dem i en bøtte med såpevann. Hvis angrepet er alvorlig, klipp kraftig infiserte blader og slipp dem i en plastsøppelsekk. Kast det infiserte plantematerialet forsiktig for å hindre spredning av insektene.

Hvis alt annet mislykkes, spray oleanderbusken med Bt-spray (Bacillus thuringiensis), en naturlig bakterie som ikke utgjør noen risiko for nyttige insekter.

Kjemikalier bør alltid være en siste utvei, ettersom plantevernmidler dreper nyttige insekter sammen med oleanderplantelarvene, og skaper enda større angrep uten naturlige fiender for å holde skadedyrene i sjakk.

Er Oleanderlarvene giftige for mennesker?

Berøring av oleanderlarver kan føre til kløende, smertefullt hudutslett og berøring av øynene etter kontakt med larven kan forårsake betennelse og følsomhet.

Bruk hansker når du arbeider med en infisert oleanderplante. Vask hendene umiddelbart hvis huden din kommer i kontakt med larvene.

Merk: Husk at alle deler av oleanderplanterer også svært giftige.

Anbefalt: