Tjernbekjempelse: tips for å håndtere tjernved i dammer

Innholdsfortegnelse:

Tjernbekjempelse: tips for å håndtere tjernved i dammer
Tjernbekjempelse: tips for å håndtere tjernved i dammer

Video: Tjernbekjempelse: tips for å håndtere tjernved i dammer

Video: Tjernbekjempelse: tips for å håndtere tjernved i dammer
Video: Five Tips For a Healthy Pond 2024, Kan
Anonim

Navnet pondweed refererer til de rundt 80 artene av vannplanter som tilhører slekten Potamogenton. De varierer i størrelse og utseende så mye at det er vanskelig å beskrive en typisk dammen. Noen er helt nedsenket under vann, mens andre bare er delvis nedsenket. Plantene er en viktig del av dammens økosystem, og de kan være dekorative i riktige omgivelser. De tjener som verdifull dyrelivsmat, så vel som en oksygenator som hjelper til med å holde dammen i balanse. Når de er ute av kontroll, kan plantene imidlertid kvele livet av en dam, og da er det på tide å ta skritt for å kontrollere damvegetplanter.

Hvordan kontrollere Pondweed

Før du bruker ugressmidler er det et par andre bekjempelsesmetoder som er verdt å vurdere. Forebygging er den beste kontrollmetoden, så tenk nøye før du planter. Hvis du bestemmer deg for å plante dem, bruk beholdere for å holde røttene i stedet for i gjørme på bunnen av dammen.

I små dammer, prøv å bli kvitt tjernved ved å fjerne dem manuelt. I store dammer vil slipp av gresskarpe i dammen holde plantene under kontroll. Gresskarpe lever av ømme, nedsenkede deler av planten. Hvis disse metodene er upraktiske for din situasjon eller ikke løser problemet, er det på tidevurder å bekjempe dammen i dammer ved å bruke ugressmiddel.

Der ugressmidler for plener og hager vanligvis velges basert på ugresset du prøver å drepe, er ugressmidler for dammer skreddersydd til stedet. Les etiketten nøye før du velger, og vær spesielt oppmerksom på forholdsregler, restriksjoner og tiltenkt bruk. Bruk det minst giftige ugressmiddelet for å beskytte fisken og annet dyreliv i dammen og bevar nok planter til å støtte dem. Ugressmidler som inneholder den aktive ingrediensen endohall er et godt valg for å bekjempe dammen.

Når du har valgt ugressmiddel, følg etikettinstruksjonene nøyaktig. Mål nøye, og hvis du må bruke det mer enn én gang, vent den anbef alte tiden før den andre påføringen. Bruk aldri et ugressmiddel i en dam som ikke er spesifikt merket for bruk i vann.

Anbefalt: