Desert Garden Protection - Redd planter fra sandstormer i ørkenen

Innholdsfortegnelse:

Desert Garden Protection - Redd planter fra sandstormer i ørkenen
Desert Garden Protection - Redd planter fra sandstormer i ørkenen

Video: Desert Garden Protection - Redd planter fra sandstormer i ørkenen

Video: Desert Garden Protection - Redd planter fra sandstormer i ørkenen
Video: 5 COMMON MISTAKES IN CACTUS CARE 2024, Kan
Anonim

Planteskader kan stamme fra en rekke kilder. Disse kan være miljømessige, kulturelle, mekaniske eller kjemiske. Sandstormer i ørkenen skaper noen av de mest alvorlige ødeleggelsene i hagen din. Metoder for beskyttelse av ørkenhager kan bidra til å forhindre skader som tørkende vind, brennende sol og skuresand kan forårsake på ømme planteblader, røtter og stammer. Å lære hvordan du beskytter planter mot ørkenstormer kan minimere symptomene på stormeksponering og bidra til å holde planten din sunn.

Skade fra sandstormer i ørkenen

Ørkener er ikke det eneste stedet hvor planter kan bli utsatt for ekstreme tørre vindstormer, men kombinasjonen av sand og vindkast skrubber planteblader og tørker ut hele vevet. Symptomene som legges merke til er svidd blader, revet løvverk, frøplanter revet ut av røttene, tapte blader eller kaktusputer og andre fysiske skader.

En ørkenstøvstorm virvler skrapete tørr jord og sand rundt området, og etterlater planter som ser ut som de har vært i en blender. Mye av skaden vil være aktuell, men tørkeeffekten kan alvorlig og negativt skade plantens vev. I tillegg følger regn ofte en stor storm, og den plutselige fuktigheten vil myke opp jordaog kan velte trær.

Støvstormer og hager

Beskyttelse av planter i tørre områder utsatt for vind- og støvstormer starter med riktige plantevalg. Velg innfødte planter som har tilpasset seg den vanlige ørkenstøvstormen. De tåler lettere slike forhold siden de har hatt århundrer med tid til å justere og modifisere for å trives under disse utfordrende omstendighetene.

Bruk hjemmet ditt eller andre uthus til å beskytte ømme planter og trær. Se området for trender i vindeksponering og befolk de hardest berørte områdene i hagen med hardføre innfødte.

Hvordan beskytte planter mot ørkenstormer

Tørkende vind forårsaker mye av skaden på plantene, som kan være vedvarende hvis planten ikke får vann naturlig. Det er best å gi plantene en stor drink etter en storm for å gjenopprette fuktighet til jorden og la planten få tilbake fuktighetsnivået i rot- og karsystemet.

Mulch er en effektiv måte å forhindre alvorlig fuktighetstap i jorda. Steindekke bidrar til å redusere partikkelskader på rotsonen, men det tillater ikke vanninntrengning så vel som barkdekke.

Sandstormer i ørkenen er ofte uimotsagt av store trær og byggverk, noe som lar den skadelige vinden rive over de følsomme artene, fjerne matjord og tørke ut landet. Naturlige vindskjermer er effektiv ørkenhagebeskyttelse, samtidig som de gir skjønnhet til landskapet og personlige barrierer for eiendommen din.

Effektiv planting for støvstormer og hager

Installer alltid nye planter noen sesonger førørkenstormsesong slik at de har en sjanse til å etablere seg og forankre seg.

Gi vann til møre planter med jevne mellomrom, slik at de har en kilde for å forhindre skade fra vind forårsaket av tørrhet.

Installer sensitive planter i beholdere på hjul, slik at du kan flytte dem til ly når stormer truer. Bruk staker, plantebånd og bur for å støtte svakere arter.

Det er ikke alltid mulig å redde en lemlestet eller skadet plante, så velg med omhu i ditt ørkenlandskap. Velg planter for deres robusthet og hardførhet i sonen din.

Anbefalt: