Vokseforhold for aloe – hvordan dyrke aloeplanter i hagen

Innholdsfortegnelse:

Vokseforhold for aloe – hvordan dyrke aloeplanter i hagen
Vokseforhold for aloe – hvordan dyrke aloeplanter i hagen

Video: Vokseforhold for aloe – hvordan dyrke aloeplanter i hagen

Video: Vokseforhold for aloe – hvordan dyrke aloeplanter i hagen
Video: Aloe Vera Care Guide! 🌿🌵// Garden Answer 2024, Kan
Anonim

Aloe er ikke bare en nydelig sukkulent plante, men også et utmerket naturlig legemiddel å ha i hjemmet. Den dyrkes ofte som en stueplante, men noen heldige soner kan dyrke dem året rundt utendørs. Noen varianter har en kuldetoleranse under 0 C. med litt beskyttelse.

Vekstforhold for aloe

Aloeplanter er hjemmehørende i Afrika og vokser i mange klimaer. Det er over 400 arter av aloe, med Aloe vera en av de mest kjente. Aloe vera er ikke frosttolerant og tåler ikke kjølige temperaturer, men det finnes alpine varianter som tåler kulde til nesten frysepunktet.

Aloe vokser i USDA-sonene 8 til 11 utendørs. Kan du dyrke aloe utenfor disse sonene? Du kan om sommeren i en container, men du bør flytte den innendørs for den kalde årstiden.

Aloe vokser i dårlig jord med god drenering. De krever full sol i minst seks timer per dag, men best vekst finner du der de får minst åtte timer sterkt lys. Vekstforholdene for aloe varierer i deres opprinnelige habitat. Aloe polyphylla er en variant som dyrkes i fjellene i Lesotho, og det er andre som trives i kyst- eller gressletter.

Plantenelagre vann i bladene, noe som betyr at de kan gå lange perioder uten vann. De trenger regelmessig vanning, men er veldig tolerante for tørkeforhold i korte perioder.

Aloeplanter i hagen

Som regel kan du ikke dyrke Aloe vera-planten utenfor de anbef alte sonene unntatt i en beholder om sommeren, og deretter flytte planten innendørs til et solrikt sted for vinteren. I områder som har mildere klima, kan du dyrke et bredt utvalg av aloeplanter i hagen.

Prøv Aloe arborescens og Aloe ferox. Begge er ganske hardføre eksemplarer som vil klare seg godt ute selv i fuktige tempererte soner.

Aloe er gode som frittstående planter eller gir flotte utstillinger når de kombineres med andre sukkulenter i en beholder. Prøv å dyrke aloe utendørs i en beholder som også lar deg ta dem med innendørs hvis en fryser truer.

Hvordan kan du dyrke aloe ute?

Plassering av aloeplanten utendørs i passende soner krever ingen spesiell pleie så lenge stedet er solrikt og jorda er løs og grusete. I andre regioner kan du enten ha planten i en beholder for å flytte om nødvendig, eller bruke beskyttelse.

For sporadiske fryser, dekk planten med en stor plastbeholder hvis den kalde perioden bare er over natten. Hvis kuldeperioden er lengre, må du spre et tykt dekke eller halm rundt rotbasen for også å beskytte rotsonen.

Å dyrke aloe utendørs i senger hvor kulden er jevn og langvarig anbefales ikke. For å redde planten er det bare å ha den i en potte og flytte den ut når temperaturen er høyvarm. Utsett planten gradvis for lys ved overgang til friluftsliv for å forhindre solbrenthet og la den akklimatisere seg til de nye forholdene.

Anbefalt: